Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnským dětem se nechce do porodnice, hned dvě holčičky se minulý týden vydaly na svět v ulicích města

Minulý týden přál brněnským novorozencům. Na svět se bez asistence vydala hned dvě malá děvčátka za sebou. První holčička se na svět vydala ještě doma, zato druhá chtěla poznat přírodu, a tak se ven vrhla přímo u auta, kterým maminka chtěla odjet do porodnice. Obě holčičky jsou zdravé a maminky se z They a Cecílie velmi těší.

Brno má zase o dvě dobrodružné duše více. V jeden den tady přišla na svět mimo porodnici hned dvě miminka. Krátce před jedenáctou hodinou vyjeli záchranáři za brzy budoucí maminkou, která už příchod děťátka silně pociťovala. 

Když jsme přijeli na místo, bylo jasné, že převoz do porodnice už nestihneme, miminko mělo velmi naspěch. Za pár minut po našem příjezdu jsme pomohli na svět krásné holčičce, maminka byla statečná a skvěle spolupracovala. Chválím i tatínka, zachoval klid a rozvahu. Rodičku i děťátko jsme po ošetření převezli do nemocnice,“ říká lékař Martin Mucha, který se o maminku i miminko postaral společně s kolegy zdravotníky. „Myslela jsem si, že se to může stát jen ve filmu… a teď se to stalo nám. Thea je naprosto v pořádku. Ještě jednou celému týmu moc děkujeme za pomoc,“ usmívá se maminka Romana.

Jen pár minut pozdějí už sanitka vyjížděla za druhou budoucí maminkou, jejíž děťátko se rozhodlo, že na porodnici rozhodně čekat nebude. I přesto, že se rodiče už chystali autem do porodnice přijet, holčička se na svět začala drát už u auta. Ke svému příchodu nepotřebovala ani zdravotníky. 

„Je to pro nás malý Boží zázrak,“ raduje se tatínek novorozené Cecílie. „Rodiče si zaslouží velkou pochvalu, jak výborně to zvládli. Holčička je zdravá a krásná,“ říká lékařka Jana Hanzálková, která společně s posádkou o maminku s děťátkem pečovala. A dodává: „Oba jsme ošetřili, zkontrolovali jejich zdravotní stav, poskytli tepelný komfort a převezli k další péči do nemocnice.“ 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky miminko, holčička, Brno, porod, Martin Mucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským dětem se nechce do porodnice, hned dvě holčičky se minulý týden vydaly na svět v ulicích města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.