Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za necelých osm milionů korun vznikla nová odpočinková místa na nábřeží Svratky

Nové rekreační terasy u řeky Svratky kousek od Štýřického nábřeží jsou od středy přístupné lidem. Stavba začala vloni v červenci. Město Brno za úpravu nábřeží zaplatilo necelých osm milionů korun.

Petra Havlíčková, která často využívá cyklostezku k projížďkám na kole, je úpravou nábřeží nadšená. „Bude hezké si tady během vyjížďky posedět a oddechnout si,“ ohodnotila.

„Investovali jsme do této revitalizace proto, aby lidé mohli přijet třeba na kole a odpočinout si, nebo přijít, posedět a něco si přečíst, či relaxovat a pobýt s dětmi,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík. „Vymysleli jsme to tak, aby to tady žilo a aby si každý mohl najít to své,“ vysvětlil architekt stavby Oldřich Prokeš.

Návštěvníci mohou využít i nové odpadkové koše

Vyměnily se i odpadkové koše. Staré nedostačovaly kvůli svému malému objemu. „Nové koše jsou na elektřinu. Až budou plné, tak upozorní Veřejnou zeleň města Brna, která se o odpad postará,“ sdělil Hladík. „Bývalo tady vždycky hodně odpadků pohozených okolo plného koše, tak snad díky těm novým k tomu už docházet nebude,“ řekla Havlíčková.

Nový odpadkový koš

Nábřeží čekají další revitalizace

„Tento prostor čeká další revitalizace. Chceme tady zavést protipovodňová opatření,“ vysvětlil Hladík. Prokeš k tomu dodal, že voda je dravý živel, a aby neponičila nová odpočinková místa, budou muset nábřeží ještě doupravit.

Město Brno také usiluje o získání budovy železniční polikliniky, která stojí kousek od břehu Svratky. „Byli bychom rádi, kdyby mezi řekou a poliklinikou vznikl park,“ uvedl Hladík. Park má sloužit jako kompenzační opatření proti výstavbě centra, které má vzniknout na opačném břehu řeky směrem k Zvonařce.

Druhý břeh Svratky

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Svratka, rekreační terasa, cyklostezka, Petr Hladík, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Leoš David

Jste zbytečně hysterickej, mladej pane. Pravidelně se tam někdo staví. Oni cyklisti si myslej, že jim patří stezka, jedou furt za nosem a neví a nevidí. Není potřeba, aby tam byly hloučky, ty ať se dranděj na špilasu. Jestli se chcete aktivizovat, zaměřte se na jinou zeleň v Brně. Tady je voda, prostor, zeleň doroste. Ale co se obecně posledních pár let děje se stromy v Brně, je na facku. Taky údržba zeleně, nebo jak se menuje ta zlodušská parta borců, kteří nemaj rádi cokoliv živého, by se měla regulovat. Rozhodně jim nedávat peníze za popílené dřeviny, ale platit jim výpalné za to, že si tuto svoji mánii odepřou. Protože každá zeleň v městě zadržuje vodu, zčásti o CO2, čistí vzduch. Tyhle hajzlíci ale všude šířej smrt, kácej a sekaj a město jen nečinně přihlíží.

Sobota, 27. června 2020, 18:18Odpovědět

Vít Oujezdský

Tak nejdřív bych řešil, proč kvůli těm betonovým půlvajcům vykáceli asi 40 nádherných stromů? A popravdě když tama jdeme, tak se tam zastavujeme jen my (s malými dětmi, které chtějí k vodě) - jinak tam nikdo není. Běžci běží dál, cyklisté jedou dál, bruslaří bruslí dál... Tam prostě nikdo nezastavuje! Vždyť je to jen pár set metrů od začátku... tam to nemá význam. Zabilo se 40 stromů, vykácel se břeh, aby poschl a utratily se prachy, za které se mohlo udělat něco mnohem lepšího... Třeba osázet plazivou zelení ty šedozrezlé sloupy - ale ano, to jde uděla ti zadarmo v rámci školní výuky...

Pátek, 26. června 2020, 16:45Odpovědět

Za necelých osm milionů korun vznikla nová odpočinková místa na nábřeží Svratky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.