Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno vybudovalo nové workoutové hřiště pro handicapované sportovce v areálu Hněvkovského

Město zřídilo nové workoutové hřiště pro handicapované sportovce. To vyrostlo v areálu Hněvkovského. Sportovci mohou autem dojet až na blízké parkoviště, kde mají vyhrazená místa. Celkové náklady vyšly na 1,23 milionu korun.

Sportovním nadšencům z řad handicapovaných udělalo město radost ve formě nového workoutového hřiště. Sportoviště v areálu Hněvkovského najdou před Městským baseballovým stadionem, u kterého je umístěno i parkoviště s vyhrazenými místy právě pro handicapované.

„Prostřednictvím Odboru zdraví jsme mezi handicapovanými sportovci uspořádali anketu s dotazem, kde jim nejvíce chybí místo pro sportování. Ukázalo se, že lokalita v areálu Hněvkovského je jedna z nejvhodnějších. Následně město požádalo o spolupráci městskou část Brno-jih, která se tohoto projektu ujala. Na výstavbu hřiště přispělo město částkou 1,2 milionu korun,“ popsal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Hřiště pro handicapované najdeme také v areálu Hroch

Celkové náklady na vybudování workoutového sportoviště byly 1,23 milionu korun, kdy zbytek peněz zaplatila městská část Brno-jih. „Rád bych poděkoval zástupcům městské části za pomoc při realizaci tohoto projektu. V Brně se díky tomu můžeme pyšnit už druhým kompletním bezbariérovým hřištěm, které je přizpůsobené pro potřeby handicapovaných sportovců. To první jsme otevřeli před rokem v areálu Hroch. Obě samozřejmě mohou využívat i široká veřejnost včetně dětí,“ uvedl Jaroslav Suchý, radní pro oblast sportu.  

 Zhotovitelem zakázky byla společnost FLORA SERVIS. „Doplnění areálu Hněvkovského o workoutové hřiště vítám a věřím, že bude mezi sportovci oblíbené. V dnešní době je důležité, aby si každý člověk, i handicapovaný, mohl zdarma zacvičit na solidně vybaveném sportovišti,“ dodal Josef Haluza, starosta městské části Brno-jih. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky handicap, sport, workout, hřiště, Brno, městská část, sportoviště, Petr Hladík, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vybudovalo nové workoutové hřiště pro handicapované sportovce v areálu Hněvkovského  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.