Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Atleti se kvůli škrtům v rozpočtu bojí o stavbu slíbené haly v Bohunicích, sepisují petici

Atleti a další sportovci založili petici, která má podpořit stavbu atletické haly u univerzitního kampusu v Brně. Má až 5000 podpisů, uvedl předseda jihomoravského atletického svazu Luboš Stloukal. Hala má stát 900 milionů korun a nabídnout 2200 míst pro diváky. Kvůli pandemii koronaviru a propadu příjmů města by ale její stavba mohla být v ohrožení.

Stloukal přišel v úterý na městské zastupitelstvo i s bývalou trojskokankou Šárkou Kašpárkovou, bronzovou medailistkou z olympijských her 1996 v Atlantě a mistryní světa z roku 1997. „Atletické hale bylo vydané stavební povolení. Chceme, aby se zastupitelé projektem poctivě zabývali a hala se podařila zrealizovat. Je to jeden z mála projektů, který je dotažen do takové podoby. A obdobné sportoviště tady chybí," řekl Stloukal. Kašpárková dodala, že hala by nesloužila jen atletům, ale také dalším sportům i sousední Masarykově univerzitě.

Atleti nemají v zimě kde trénovat, město zase nemá po pandemii peníze

Stloukal i Kašpárková uvedli, že atletům na jižní Moravě hala chybí a nemají v zimě kde trénovat. „Atletika byla vždy líhní talentovaných sportovců a medailistů. Kvůli chybějící hale ale plno lidí odchází z Brna za lepšími podmínkami," poznamenala Kašpárková.

Město ale řeší, kde na halu vzít peníze. „Jsme si vědomi toho, že jsme krůček od stavby. Zatím máme dohodu s krajem, že dá 100 milionů, a Národní sportovní agentura by mohla dát 150 milionů," uvedl primátorčin náměstek Robert Kerndl.

Podle něj je ale v současné době po koronaviru, kdy si město bude muset kvůli propadu příjmů půjčit miliardu na investice i provoz, komplikované, aby samo zaplatilo 700 milionů. „Poslali jsme dopis vládě, premiérovi, ale je to zatím bez reakce," dodal Kerndl. O stavbě haly bude ještě město jednat.

Hala má stát mezi ulicemi Netroufalky a Bítešská naproti Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Nabídne 2200 míst pro diváky a 170 parkovacích míst.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky atletická hala, Brno, campus, stavba, petice, Brno-Bohunice, pandemie covidu-19, Šárka Kašpárková, olympijské hry, Robert Kerndl, Masarykova univerzita, Atlanta, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atleti se kvůli škrtům v rozpočtu bojí o stavbu slíbené haly v Bohunicích, sepisují petici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.