Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekČtvrtek, 18. června 2020, 16:00
Prakticky ihned po uvolnění protiepidemických opatření hlásily restaurace a gastronomické podniky veliký zájem zákazníků. Nejinak tomu bylo i v případě brněnské restaurace a penzionu Patron, která je vyhledávána především pro své zvěřinové speciality a polohu v malebných soběšických lesích.
Několikatýdenní pauza vynucená situací ohledně pandemie koronaviru zasáhla téměř každé gastronomické zařízení v republice. Jak se s následky pandemie podniky vypořádají, určují po uvolnění z velké míry zákazníci, kteří svou podporou dokážou dostat restaurace zpět do kladných čísel.
„Několik týdnů starostí a nejistoty se nám vrátilo v radosti, kterou nám zákazníci po znovuotevření dělají,” říká provozní restaurace Patron Jitka M. Zákazníci jsou podle ní po vynucené pauze ještě více milí a plní podpory.
Přerušení provozu znamenalo pro Patron otevření nových příležitostí. „Rozhodně jsme neseděli s rukama v klíně. Vrhli jsme se na věci, na které nebylo v normálním režimu moc času,” říká provozní.
„Zaměstnanci dostali na výběr-klidně mohli zůstat doma a nikdo by se na ně nezlobil, většina ale přišla a pomáhala,” usmívá se provozní. Společně tak pracovali na renovaci interiéru. „Brousili jsme stoly, měnili podlahu a celkově se snažili, aby se tu lidé cítili ještě komfortněji,” dodává provozní.
Pro zákazníky připravili nové letní menu. „Každému ročnímu období přizpůsobujeme menu. Musí dávat smysl, proto si zakládáme na čerstvosti a sezónních surovinách,” vysvětluje Jitka. Zákazníci se tak - vedle klasického menu obsahujícího i zvěřinové speciality - mohou těšit na letní variantu.
Nechybí zde například smetanová hrášková polévka s mátou, filovaná hovězí roštěná na grilované cuketě se smetanovými bramborami a bylinkami nebo kuřecí prsíčko v tortille s čerstvou zeleninou a bylinkovým dipem.
Nadcházející parné období bude přímo vybízet k výletům do lesů. Na výletníky jsou v Patronu náležitě připraveni: hlavně děti ocení v horkých dnech velký výběr zmrzlinových pohárů, rodiče zase nabídku letních drinků.
„Pro rodiny s dětmi jsme před létem rozšířili dětské hřiště před penzionem. Děti se tak mohou nově vyřádit na trampolíně,” doplnila provozní.
Letní menu není jedinou změnou, která návštěvníky po pauze čeká. Patron pokračuje také v tématicky zaměřených víkendech. Poslední červencový víkend potěší především milovníky masa, kdy restauraci Patron provoní Řízkobraní.
„V nabídce najdou lidé řízečky ze třech druhů masa - kuřecího, vepřového i hovězího. Obalovat je budeme na různé způsoby. Lidé si tak dopřejí řízečky v česnekovém obalu, v těstíčku nebo klasickém trojobalu,” uzavírá výčtem dobrot.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.