Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zítra přijde další vlna uvolnění opatření. Žádné roušky venku a fotbal pro dva a půl tisíce lidí

Od 15. června už nebudou lidé muset mít venku roušky ani v případech, kdy budou blízko u sebe. Nově bude také povolen prodej občerstvení na trzích či švédské stoly v restauracích. Od pondělí bude také na fotbalových zápasech povolena přítomnost 2500 lidí místo dosavadního limitu 500 osob, který platil pro všechny sportovní akce.

V MHD roušky stále povinné

Povinnost používat venku roušku či jiné zakrytí nosu a úst zavedla česká vláda kvůli pandemii koronaviru od 19. března. Ke zmírnění tohoto opatření přistoupil kabinet už 25. května, od kdy mohou lidé venku odložit roušky, pokud zachovají od ostatních aspoň dvoumetrový odstup. Od příštího pondělí již ale roušku mít nemusí ani při menším odstupu.

„Nadále však ještě nějakou dobu zůstává v platnosti nošení roušek ve všech vnitřních prostorách staveb a v prostředcích veřejné dopravy," sdělil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Povinné zůstanou roušky i při účasti na venkovních hromadných akcích, pokud při nich nelze dodržet odstup od ostatních lidí aspoň 1,5 metru.

Stadiony se otevřou pro dva a půl tisíce lidí

Stadiony budou muset mít stavebně oddělené sektory s maximální kapacitou 500 lidí a vlastním vstupem zvenčí. Mezi jednotlivými sektory bude zakázáno přecházet. Diváci na tribunách budou smět sedět jen v každé druhé řadě a od ostatních osob je bude muset oddělovat minimálně jedno prázdné sedadlo.

V pondělí jsou na programu tři zápasy druhé fotbalové ligy a ve středu dvě semifinále domácího poháru Olomouc - Liberec a Sparta - Plzeň. Nejvyšší soutěž poté o víkendu odstartuje nadstavbovou část.

Sezona nejvyšší soutěže se po více než dvouměsíční koronavirové pauze rozběhla 23. května dohrávkou 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, kde mohlo být na stadionu pouze 150 osob včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích.

Krátce poté byl zvýšen limit na 300 lidí a od pondělí smělo být na utkáních maximálně 500 osob. Do této kvóty už se většině prvoligových klubů vešli fanoušci, převážně z řad držitelů permanentek, ultras nebo sponzorů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky uvolnění, opatření, koronavirus, fotbal, diváci, roušky, rouška, pandemie covidu-19, Vláda ČR, ANO 2011, Liberec, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra přijde další vlna uvolnění opatření. Žádné roušky venku a fotbal pro dva a půl tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.