Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé v Blansku mohou návrhy přispět k úpravám zámeckého parku

Lidé v Blansku mohou v anketě hlasovat o tom, jak by měl po plánovaných úpravách vypadat zámecký park. Město chystá studii, která navrhne proměnu lokality, návrhy obyvatel by se do ní měly promítnout. Hlasovat lze do 30. června, uvedla radnice na svém webu.

Město v parku už letos nechalo opravit tamní rybník, odborníci ho odbahnili, vyztužili břehy, opravili ostrůvek uprostřed. Úpravy čekají ale i zbytek parku. "Chceme ucelenou studii, která vyřeší revitalizaci zámeckého parku jako celku a určí vizi do budoucna. V závislosti na možnostech rozpočtu by pak obnova parku mohla probíhat po dílčích etapách. První z nich by se měla týkat bezprostředního okolí rybníčku, realizovat ji chceme ještě letos," uvedl už dříve starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Studii připraví ateliér krajinářského architekta Přemysla Krejčiříka, který stojí za obnovou řady veřejných prostranství včetně částí Lednicko-valtického areálu či zámeckého parku v Buchlovicích. Podle radnice by ale do podoby parku měla promluvit i veřejnost. Spustila proto anketu, ve které lidé mohou poukázat na to, co by v parku nemělo chybět či na co by odborníci při zhotovování studie neměli zapomenout.

Hlasovat lze on-line na adrese bit.ly/zameckypark. Pokud s hlasováním lidé budou potřebovat pomoci, poradí jim v Informační kanceláři Blanka nebo na podatelnách městského úřadu. Odborníci by výsledky ankety podle radnice následně měli zapracovat do studie, hotova by měla být do konce prázdnin. První etapa úprav je v plánu na podzim.

Obnova zámeckého parku by měla vycházet z historické podoby místa, současně by ale měla reagovat na to, jak je park v současnosti využívaný. Současný mobiliář a cesty by mohly doplnit i další prvky. Připomenuty by například mohly být i objekty, které zde kdysi stávaly, třeba místo nedaleko rybníčku, kde bývala oranžerie.

Autoři | Foto muzeum blanenska

Štítky ČR, správa, Blansko, zámecký park, anketa, radnice, Jiří Crha, ODS, Lednicko-valtický areál, Buchlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Blansku mohou návrhy přispět k úpravám zámeckého parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.