Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Místo ubytovny bydlení pro potřebné. Město přestaví objekt pro potřeby seniorů, handicapovaných a samoživitelek

Důstojné bydlení pro seniory, matky s dětmi, handicapované nebo mládež, která opouští dětské domovy. Město se chystá vybudovat město v Lomené ulici. Z bývalé ubytovny se tak stane centrum sloužící potřebným.

Město má v plánu budovu přestavět tak, aby byla polyfunkční a dokázala sloužit různým účelům. Může tu vzniknout jedno až dvě podlaží sdíleného bydlení pro seniory, jedno podlaží pro sdílené bydlení osob s pohybovým postižením a další jedno až dvě podlaží pro sdílené bydlení osob s pohybovým či smyslovým postižením a mladé dospělé.

Mladí opouštějící dětské domovy, matky s dětmi, osoby s postižením

Část kapacit by měla sloužit i pro sdílené ubytování studentů či učitelů s handicapem. Útočiště ve sdíleném bydlení by mohlo najít také až osm mladých dospělých, kteří opustili institucionální péči. Až šest bytů pak budou moci využívat rodiny či matky s dětmi, které se osvědčily v systému prostupného bydlení, v tréninkovém bydlení nebo v ubytovně pro přechodný pobyt matek s dětmi. Až osm lidí by zde mohlo využívat služeb chráněného bydlení.

„Aby mohl dům sloužit popsaným účelům, musí být vybudován mimo jiné bezbariérový vstup, výtah, bezbariérová úprava 16 až 20 bytů," uvádí město v tiskové zprávě. Projektová studie odhaduje celkové náklady na revitalizaci domu na 83 milionů korun .

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky ubytovna, lomená 48, bydlení, sociální bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo ubytovny bydlení pro potřebné. Město přestaví objekt pro potřeby seniorů, handicapovaných a samoživitelek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.