Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pinec, basket, florbal nebo skatepark. Brno otvírá dvě nová sportoviště, náčiní půjčí zadarmo

Zasportovat si bez předem sjednané rezervace a zcela zdarma mohou Brňané od tohoto víkendu. Dnes otevřela městská společnost STAREZ - SPORT veřejné sportoviště na výstavišti u pavilonu P. Nabídne stoly na stolní tenis a teqball a hřiště na basketbal a streetball. V neděli pak návštěvníci poprvé zamíří do nového sportoviště vedle Vodovy haly.

Sportoviště na výstavišti je otevřeno od soboty 6. června, v provozu bude po celé léto až do konce srpna. Přístupné veřejnosti bude každý den od 9 do 20 hodin. Na místě je také stánek s občerstvením a půjčovna.

Sportovní náčiní, například balony či pálky, bude městská společnost STAREZ - SPORT půjčovat zdarma. Původně se měla skládat záloha. „Je možné, že sem přijde třeba skupina dětí, které by neměly větší finanční hotovost jako zálohu, a tím pádem by nemohly sportovat. A to není záměr. Budeme tak vybavení půjčovat na jméno," uvedl Martin Müller z městské společnosti.

Na výstavišti si tak lidé užijí deset stolů na stolní tenis, tři hřiště na basketbal, dvě pro streetball i šest stolů na teqball. Poslední zmiňovaný sport je v Česku poměrnou novinkou, jde o aktivitu spojující stolní tenis a fotbal. Stůl je podobný tomu na stolní tenis, jeho konce jsou však zaoblené. Streetball je zas forma basketbalu, která se hraje pouze na polovině běžného hřiště. 

Otevření parku na Vodově doprovodí dětský den

Od neděle 7. června pak bude v provozu taktéž až do konce srpna se stejnou otevírací dobou i nové sportoviště na Vodově. Provoz parku zahájí zábavný program pro děti, které první červnový den oslavily svůj svátek.  Kromě sportu a soutěží o odměny se děti mohou těšit na skákací hrad a tvořivou dílničku.

„Rodiny s dětmi sem budou moci chodit za zábavou a najít zajímavé sportovní vyžití. Vnímám to jako přínos zejména ve chvíli, kdy je pravděpodobné, že v Brně kvůli opatřením vůči koronaviru zůstane přes letní měsíce více lidí než v jiných letech. Sport pro ně nabízí ideální možnost k rozptýlení i odpočinku,“ vyzdvihuje první náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Nadšenci zde najdou dvě volejbalová hřiště, jednu plochu pro florbal, skatepark, překážky, opičí dráhu i místo pro atletiku. Půjčení vybavení v podobě míčů a hokejek bude také zdarma. K dispozici bude i stánek s občerstvením. 

Ohodnoť článek

Foto Boardmania

Štítky vodova, výstaviště, sportoviště, zdarma, basketbal, florbal, stolní tenis, Brno, stůl, Martin Müller, Petr Hladík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pinec, basket, florbal nebo skatepark. Brno otvírá dvě nová sportoviště, náčiní půjčí zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.