Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno přijde kvůli koronaviru v příjmech o 1,8 miliardy korun. Miliardu si nejspíš půjčí

Brno bude mít kvůli koronaviru propad příjmů 1,8 miliardy korun. Novinářům to sdělila předsedkyně finančního výboru Andrea Pazderová (ODS). V částce je zahrnutý i půlmiliardový podíl města na kompenzacích OSVČ. Asi miliardu si město podle Pazderové půjčí, zbytek chce pokrýt volnými zdroji z minulých let.

Podle Pazderové se situace negativně projeví i v následujících letech. „Počítáme, že bychom u miliardy využili nabídku z cizích zdrojů, jednoduše že bychom si půjčili. A potom 800 milionů předpokládáme, že bychom využili volné zdroje z minulých let a aktualizovali bychom nedočerpané provozní a kapitálové výdaje," uvedla Pazderová. Dále uvedla, že zatím není jasné, zda a jaký si město vezme úvěr, teprve k situaci bude připravovat materiál.

Velké investice se zatím rušit nebudou

Město zatím žádné velké investice neškrtlo a situaci bude řešit. „Je to otázka do budoucna, jestli některé velké investice nebudeme muset časově odložit. Teď řešíme spíš to, že některé investice plánované na letošní rok se nestihnou, takže nám peníze v rozpočtu zůstanou a daly by se využít," uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Už dříve primátorka řekla, že město chce šetřit především na provozních výdajích, nicméně situace by mohla ohrozit některé připravované investice pro volnočasové aktivity jako například stavbu atletické haly u univerzitního kampusu.

Brno má na letošní rok od loňského prosince schválený rozpočet, který počítá s příjmy 14,1 miliardy a výdaji 16 miliard korun. Rozdíl měly dokrýt peníze z loňského rozpočtu. Na investice je vyčleněno skoro pět miliard korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, rozpočet, miliardy, koronavirus, investice, ODS, Markéta Vaňková, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Em Kresová

oprava ... nalomí větve...

Pátek, 29. května 2020, 12:00Odpovědět

Em Kresová

Každé zlo je na něco dorbé, říkávala bábi. Aspoň nezbude na takové ...., co vznikají třeba na zastávce Ukrajinská, kde na plácku u zastávky postavili veledílo, - dětské hřiště - na místě tak frekventovaném pod mostem a bez slunka. Čítám bratru tak nejmíň dva melouny, a další asi za tu maxi skluzavku - chtěla bych vědět která máma tam s dítětem půjde. A ještě jedna stavařská vynalézavost aby bylo dost místa na výšku, tak se vzrostlým zdravým stromům tak do výšky 3 metrů, nalomý větve a tak za měsíc se ukáže, že jsou " nemocné" a je nutno ty stromy zhruba do těch 3 metrů oholit, a kdo ví, jestli- když to nepřežíjí/ doba vegetačního klidu je pryč/ tak vyrubat úplně. Jo jo.... myslivny... ale bohunická radnice za to nemůžem protoíže by je to asi jednak nenapadlo a jednak není to jejich pozemek... jo jo...dějou se to vjec i

Pátek, 29. května 2020, 11:58Odpovědět

Brno přijde kvůli koronaviru v příjmech o 1,8 miliardy korun. Miliardu si nejspíš půjčí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.