Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás vzniklo v Medlánkách nové hřiště pro děti

V pátek 15. května byla slavnostně přestřižena páska na novém medláneckém hřišti, které vyhrálo hlasování v participativním rozpočtu Dáme na Vás. Na hřiště v Zámeckém parku v Medlánkách už si děti mohou chodit hrát od minulého pátku od 16 hodin. 

S návrhem vybudování nového dětského hřiště namísto starých herních prvků v Zámeckém parku přišla Kateřina Richterová a její projekt je šitý na míru přímo pro tento unikátní prostor. Hřiště stíní stromy v parku a design je veselý a nápaditý.

 „Sen se stal skutečností a přesně po dvou letech od přihlášení do Dáme na vás máme v Medlánkách hřiště, o kterém jsme jen snili,“ řekla navrhovatelka projektu Kateřina Richterová.

Zábava i vzdělávání na jednom místě

Hřiště s sebou nese i vzdělávací prvky, tématicky je hřiště laděné v historickém designu a je provázané s faunou a flórou parku.

„Jsme z nového hřiště v Zámeckém parku nadšení. Věřím, že stejně nadšené budou i děti. Jako obvykle jsem všechny prvky osobně vyzkoušel, a protože herní prvky tuto zatěžkávací zkoušku zvládly, budou jistě bezpečné i pro naše malé uživatele,“ dodal starosta MČ Brno-Medlánky Michal Marek.

Hřiště je osmým úspěšně dokončeným projektem Dáme na vás

„Zámecký park v Medlánkách je jednou z nejvýznamnějších ploch zeleně a rozhodně si zaslouží dětské hřiště odpovídající jeho kráse, umístění i významu. Realizací projektu dojde k tematickému propojení dětského hřiště se samotným parkem. Věřím, že si zde děti park zamilují a dospělí zde najdou chvilku odpočinku ve stínu stromů,“ uvedl druhý náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Projekt Zámeckého hřiště v Zámeckém parku se stal osmým vítězným projektem druhého ročníku Dáme na vás s celkovým počtem 1 703 hlasů. Celkové náklady dosáhly 2 729 276 Kč.

Přihlásit můžete i svůj projekt do půlky června

Podávat návrhy do letošního ročníku projektu Dáme na vás můžete až do 15. června, v galerii jsou již přihlášené nápady, které sbírají podporu do konce června. 

Aktuální postup v realizaci vítězných projektů z prvního, druhého a třetího ročníku Dáme na vás můžete sledovat na webu Dáme na vás.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto brnotoday | Zdroj s použitím TZ

Štítky Medlánky, Brno, participativní rozpočet, dáme na vás, hřiště, projekt, zámecký park, rozpočet, Tomáš Koláčný, Michal Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás vzniklo v Medlánkách nové hřiště pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.