Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Otevírají další pracoviště magistrátu a rozšiřují se úřední hodiny, úředníci doporučují objednat se předem

Úřady se zase otevírají lidem, některé z nich jsou však přetížené. Město radí se i přes rozšířenou pracovní dobu dopravněsprávních odborů raději elektronicky objednat. Úřední dny jsou nyní od pondělí do pátku, svou činnost obnovuje i živnostenský úřad a badatena Archivu města Brna.

Až do 30. června budou Odbor správních činností a Odbor dopravněsprávních činností odbavovat jen předem objednané klienty. Počínaje čtvrtkem 14. května se rozšiřují úřední hodiny obou odborů, a to na úterý a čtvrtek od 8 do 12 hodin. Rezervační systémy jsou přístupné na webu města v sekci Potřebuji si vyřídit.

V pondělí a ve středu bude na těchto odborech mezi 12:00 a 12:40 technická přestávka, během které si zaměstnanci vymění osobní ochranné prostředky a dezinfikují pracovní plochy a prostory.

Předchozí elektronické objednání je podmínkou i pro návštěvu Živnostenského úřadu. Ten bude do  30. června vyřizovat své agendy na přepážkách v přízemí budovy Malinovského nám. 3.

Na ostatní odbory je nutné předem se ohlásit telefonicky nebo e-mailem. Seznam kontaktů je dostupný na webových stránkách. Město apeluje na občany, aby každou návštěvu úřadu zvážili, a pokud je to možné, odložili ji, nebo alespoň nahradili osobní kontakt elektronickým.

Badatelna Archivu města Brna je za zvýšených hygienických opatření přístupná od 11. května. Aktuální informace jsou dostupné na stránkách archivu

Od 1. července budou moci lidé opět uhradit poplatek za odpad i v hotovosti. V budově Šumavská 35 se otevře pokladna Odboru životního prostředí. Čas na zaplacení mají lidé letos mimořádně až do konce srpna. Nyní mohou využívat všechny možnosti bezhotovostní platby – přes bankovní účet, e-shop městských služeb Brno iD nebo poštovní poukázkou. Veškeré informace jsou dostupné na internetu

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Události Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky Brno, úřady, návštěvníci, otevírací doba, úřední dny, odbory, Archiv města Brna, Živnostenský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevírají další pracoviště magistrátu a rozšiřují se úřední hodiny, úředníci doporučují objednat se předem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.