Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři drželi dlouhé minuty za ruce muže, který chtěl spáchat sebevraždu skokem z balkonu

Záchranáři drželi 8 metrů nad zemí muže, který chtěl spáchat sebevraždu. Nešťastného pacienta, jenž si před skokem z balkonu pořezal ruce, se podařilo zachránit. Muž byl převezen k další péči do nemocnice, lékařka i řidič sanitky se zranili.

Před několika dny zavolala na tísňovou linku 155 vystrašená žena, která prosila o pomoc pro svého muže, který si podle jejích slov chtěl ublížit. Operátoři proto ihned vyslali na místo sanitku.

Po příjezdu se zdravotníci snažili zjistit, jaký je stav mladého muže, který ležel na podlaze a nereagoval. Poté, co co zkontrolovali jeho životní funkce, začali ošetřovat poraněnou ruku, kterou si muž pořezal. Mladý muž se však hned na to probudil a začal být na posádku sanitky agresivní. Zdravotníci odhadli, že jeho chování ovlivnily návykové látky, které si muž pravděpodobně před činem vzal. 

Mužova agrese vystoupala až do stádia, kdy se pacient rozhodl, že si ublíží skokem z balkonu. V rychlosti otevřel dveře a seskočil přes zábradlí dolů. Lékařka ale rychle zareagovala a chytila nešťastného muže za ruku. Na pomoc jí přispěchal zbytek posádky sanitky a muže tak několik dlouhých minut drželi zhruba 8 metrů nad zemí. 

Brzy přijíždí i policisté, kteří zdravotnickému personálu pomáhají muže udržet než přijede i přivolaný sbor hasičů. Za pomoci lan se pak podaří ze spodního balkonu pacienta stáhnout dolů. Záchranářka mezitím připravila vakuovou matraci, a tak je pacient zafixován a za pomoci hasičů přenesen do sanitky. Tam zraněného řidiče musel vystřídat kolega a pacientovi podat zklidňující léky. Za asistence policistů pak pacienta převezli do nemocnice. 

Řidič sanitky i záchranářka, kteří statečně drželi mladého muže, aby si skokem z balkonu nezpůsobil zranění, která mohla být i smrtelná, jsou teď oba v pracovní neschopnosti. Řidič má pohmožděná záda a poraněnou ruku, záchranářka má zlomenou záprstní kost. Přejeme jim oběma brzké zotavení a jim i lékařce, která pacienta při skoku pohotově zachytila a také si při tom poranila záda, chceme poděkovat a vyjádřit velký obdiv za odvedenou práci. Děkujeme, jsme na vás pyšní!“ uvedla na facebooku záchranářů mluvčí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky sebevrah, záchranáři, zachránili, policie, Brno, balkon, pacient, zdravotnický pracovník, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští záchranáři drželi dlouhé minuty za ruce muže, který chtěl spáchat sebevraždu skokem z balkonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.