Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zbrojovka vybrala pro brněnské zdravotníky přes milion korun

Fotbalisté a fanoušci Zbrojovky Brno podpořili zdravotníky brněnské Fakultní nemocnice. Klub zveřejnil výzvu v druhé polovině března. Fanouškům nabídl možnost nákupu vstupenky na virtuální zápas na legendárním stadionu Za Lužánkami. Fanoušci, kteří si vstupenku zakoupili, získali záznam zápasu FC Boby Brno s Chebem, který brněnský tým vyhrál vysoko 7:0. Fanoušci nakonec poslali v rámci výzvy 1, 2 milionu korun. Ve čtvrtek 7. května pak šek předal majitel Zbrojovky Václav Bartoněk s ikonou klubu Petrem Švancarou řediteli FN Brno Jaroslavu Štěrbovi.

„Jsem mile překvapen finanční částkou, za kterou jménem FN Brno děkuji klubu a lidem, kteří na ní přispěli. Tyto finanční prostředky chceme použít na podporu např. benefitních programů pro zdravotníky v první linii,“ řekl ředitel FN Brno Jaroslav Štěrba.

Do výzvy se zapojil i slávistický kouč Jindřich Trpišovský

 „Celá akce vznikla jako jeden velký impuls od fanoušků klubu. Ukázali jsme, že kromě sportovní stránky má klub i celospolečenskou odpovědnost. Vážím si každého dárce,“ uvedl předseda představenstva FC Zbrojovka Brno Václav Bartoněk. 

Do sbírky se zapojili také příznivci a představitelé klubu SK Slavia Praha. Například osobnosti jako Pavel Kuka či Jindřich Trpišovský atd.   

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno spolu se svými fanoušky vyhlásil cca v polovině března mimořádnou sbírkovou akci pod názvem Zbrojovácká výzva určenou k podpoře zdravotníků FN Brno bojujících v první linii v rámci epidemie COVID-19. Výzva spočívala v tom, že klub prodával na webu vstupenky do virtuálního prostředí na historický zápas FC Boby Brno v. SK Slavia Praha z r. 1996. O vstupenky byl velký zájem a organizátorům se podařilo vybrat přes jeden milion korun.

Zbrojovka Brno je dlouholetým partnerem Fakultní nemocnice Brno. Hráči klubu každoročně pořádají akce na podporu dárcovství krve na Transfuzním a tkáňovém oddělení. Děkujeme za partnerství.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky zbrojovka, virtuální zápas, výtěžek, fn brno, zdravotníci, FC Zbrojovka Brno, zdravotnický pracovník, vstupenka, Fakultní nemocnice Brno, Jaroslav Štěrba, Petr Švancara, Cheb, Fotbalový stadion Za Lužánkami, Jindřich Trpišovský, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vybrala pro brněnské zdravotníky přes milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.