Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Restaurace v Brně mohou letos otevřít letní zahrádku i bez povolení úřadu

Restaurace ve středu Brna budou moci od pondělí 11. května otevřít zahrádky i bez příslušného povolení od úřadu. Ten totiž nestihne do pondělí vyřídit všechny žádosti. Městská část navíc restauratérům odpustí poplatky za provoz předzahrádek.

Brno-střed na svém území ročně povolí přibližně 300 restauračních zahrádek. „O povolení restaurační zahrádky si letos s dostatečným předstihem požádalo už zhruba 200 provozovatelů," uvedla mluvčí Brna-středu Kateřina Dobešová. 

Dalších přibližně 100 žádostí přišlo na úřad poté, co vešla v známost pravidla pro uvolňování opatření „Takovéto množství není v silách úřadu zpracovat a povolení vydat do termínu 11. května. Proto se úřad rozhodl, že provozovatelům umožní, aby své zahrádky začali instalovat od 1. května a provozovat od 11. května s tím, že jim povolení bude vydávat následně," upřesnila mluvčí.

Povolení i pro zahrádky bez vybavení

Městská část bude prý také benevolentnější k některým nedostatkům u nově povolovaných zahrádek. „Chystáme se také povolovat takzvané zahrádky bez vybavení. Ty jsou cestou, jak alespoň částečně povolit lidem konzumaci občerstvení poblíž provozoven, ne jen na jejich pevných zahrádkách, protože platné rozestupy mezi lidmi velmi omezí kapacity provozoven. Provozovatelé však musí zajistit pořádek, úklid a dodržování nočního klidu,“ vysvětlil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.

Radnice brněnského středu už v minulých týdnec rozhodla o odpuštění nájmu podnikatelům provozujícíčinnost v městských prostorách v centru Brna. „Nájemné budeme promíjet na základě konkrétních žádostí nájemců a týkat se bude období od 13. března do dne, kdy formálně skončí úplné nebo výrazné omezení činnosti," uzavřel Mencl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zahrádky, Brno, otevření, Brno-střed, městská část, Vojtěch Mencl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace v Brně mohou letos otevřít letní zahrádku i bez povolení úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.