Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé darovali během pandemie nemocnici u svaté Anny 17 milionů korun a spoustu menších dárků

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně dostala v době koronaviru od dárců finanční pomoc 17 milionů korun. Za další zhruba milion bylo občerstvení, kosmetika, roušky a jiné hmotné dary. Uvedl to ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák.

První potvrzený případ koronaviru se v ČR objevil 1. března. Vláda 12. březa vyhlásila stav nouze, zavedla také mnohá opatření. Nemocnice omezily operace a vyšetření jen na akutní výkony, nyní už se pomalu vracejí k obvyklé péči.

„Chceme všem dárcům poděkovat za solidaritu. Z hlediska financí jsme obdrželi asi 17 milionů korun. Poslouží k vybavení oddělení zařízeními a přístroji, pro pacienty s covid-19 jsme kupovali například plicní ventilátory," uvedl Vajdák. Jeden ventilátor pro intenzivní péči stojí kolem 350.000 korun.

Další dárci přinesli hmotné dary zhruba za milion, šlo například o občerstvení, kosmetiku, ručně šité roušky, ale také neobvyklé dary jako ponožky nebo pračku se sušičkou.

„Dary finanční i hmotné poskytly firmy, obce a města, fyzické osoby a také vietnamská komunita," řekl Vajdák. Vznikla také výzva nazvaná Paleta pomáhá, při které firma vyrábějící palety vyzvala své odběratele, aby finančně pomohli nemocnici. Celkem tyto firmy poslaly několik stovek tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky Fakultní nemocnice u sv. Anny, dárky, doktoři, COVID-19, nemocnice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé darovali během pandemie  nemocnici u svaté Anny 17 milionů korun a spoustu menších dárků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.