Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Aktivisté ze spolku Společně Brno se vydali do Denisových sadů, chtějí odpovědi na otázky okolo koronavirových opatření

Dnes v šest hodin se v Denisových sadech pod Petrovem sešli aktivisté, kteří nesouhlasí s kroky vlády ohledně koronavirových opatření. S hashtagem #PtameSeVlady vynesli otázky jako proč vláda v lednu odmítla projednat hrozbu epidemie a stav ochranných pomůcek, nebo z jakého důvodu nebyl hned na začátku nouzového stavu zřízen krizový štáb. Celá událost proběhla v klidu za účasti policistů.

Hezky sice nebylo, ale chuť jít na procházku byla silnější. Návštěvou Denisových sadů připomíná Ondřej Zeman aktivitu iniciativy Společně Brno a Milion chvilek pro demokracii, které pravidelně pořádaly demonstrace proti krokům premiéra Andreje Babiše. 

Demonstrace pořádané těmito iniciativami navazují na dřívější protesty, které probíhaly po celé České republice. Aktivistům nejvíce vadí, že v čele státu stojí trestně stíhaný člověk a požadují jeho demisi. Nejvážnějším důvodem k nespokojenosti je pokračující obrovský střet zájmů premiéra. Od prvního shromáždění už proběhly desítky demonstrací, které postupně přibývaly na početnosti a vyvrcholily v Praze na Letné, kam přijely protestovat statisíce lidí. 

Kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru a s tím souvisejícímu zákazu shromažďování lidí musely být plánované demonstrace s názvem Štafeta pro demokracii přerušeny.

Dnes proto Ondřej Zeman, předseda spolku Společně Brno,uspořádal protestní procházku po Denisových sadech, kde s hashtagem #PtameSeVlady natočil video, ve kterém se ptá na otázky jako proč vláda v lednu odmítla projednat hrozbu epidemie a stav ochranných pomůcek, nebo z jakého důvodu nebyl hned na začátku nouzového stavu zřízen krizový štáb. Ptá se například také, proč vláda vydává celonárodní šití roušek za svůj úspěch. Přidal se tak k události, teré inicioval Mikuláš Minář, přeseda spolku Milion Chvilek pro demokracii, a která současně probíhala i v dalších městech po Česku.

S transparetny se události zúčastnilo okolo padesátky lidí. Kvůli vládnímu nařízení zodpovědně dodržovali dvoumetrový odstup a všichni zúčastnění měli i roušky. Celé události přihlíželi také policisté, kteří ale nemuseli zasahovat.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, aktivisté, #ptámesevlády, demonstrace, procházka, sad, vláda, Brněnský Petrov, Milion Chvilek, Česko, Andrej Babiš, Mikuláš Minář, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté ze spolku Společně Brno se vydali do Denisových sadů,  chtějí odpovědi na otázky okolo koronavirových opatření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.