Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňáci mohou hlasovat o novém jméně pro loď Dallas až do konce května

Nově zrekonstruovaná historická loď Dallas postavená v letech 1954 až 1955, kterou Dopravní podnik města Brna plánuje zase vypustit na hladinu, potřebuje nové jméno. Hlasování bylo spuštěno už na začátku března a původně měli mít Brňáci možnost svůj hlas odevzdat do konce dubna. Kvůli stále platnému nouzovému stavu se termín posunul na 31. května.

Anketa, ve které můžou obyvatelé Brna hlasovat o jméně pro historickou loď Dallas, se prodlužuje až do konce května. Dallas, která původně nesla jméno Moskva, by měla v nové sezóně vyplout na přehradu, stále jí však chybí jméno. Původně mohli Brňáci jméno vybrat do posledního března, kvůli koronavirovým opatřením se však termín posunul na poslední aprílový den. 

I tak se ale kvůli stále trvajícímu nouzovému stavu město rozhodlo deadline znovu posunout, a to až na konec května. V anketě sice lze hlasovat i online, město však chce dát příležitost zájemcům, aby mohli využít osobní hlasování v knihovnách a informačních centrech.

Pokud máte ověřený účet, můžete hlasovat jak na internetu, tak i osobně 

Hlasovat v anketě o novém pojmenování znovuzprovozněné lodi Dallas bude možné do 31. května na webu Brno iD. Hlasovat mohu pouze lidé s plně ověřeným „FULL“ účtem. Po uvolnění vládních nařízení se zájemci mohou vydat hlasovat na pobočky Knihovny Jiřího MahenaTuristického informačního centra na Panenské.

Pro hlasování však zájemce musí splnit určité podmínky. Pokud chcete o novém jméně rozhodovat, musí vám být více než 15 let, v občanském průkazu mít trvalé bydliště v Brně a mít plně ověřený účet na Brno iD. Výsledky ankety budou závazné.

Nově pojmenovaná loď se do stávající flotily zařadí v průběhu letních měsíců letošního roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Loď, Dallas, Moskva, Brno, jméno, hlasování, Dopravní podnik města Brna, anketa, Jiří Mahen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňáci mohou hlasovat o novém jméně pro loď Dallas až do konce května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.