Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brňané mohou za odpad platit až do konce srpna, město posunulo splatnost

Obyvatelé Brna jsou běžně zvyklí hradit poplatek za odpad do konce května. Vzhledem k mimořádným opatřením tomu však letos bude jinak. Město přesunulo splatnost poplatku na 31. srpna a zrušilo možnost jeho platby v hotovosti. Lidem doporučuje, aby poplatek hradili buď bezhotovostním převodem nebo přes městský e-shop BrnoID.

Splatnost poplatku se posunula z května na srpen

Vzhledem k mimořádným opatřením se radní na včerejším zasedání zabývali otázkou posunu splatnosti poplatku za odpady. „Za současné složité situace, kdy se nařízená opatření dotýkají života mnoha občanů, jsme doporučili zastupitelům, aby posunuli splatnost poplatku za odpady na konec srpna. Věřím, že to mnoha lidem může pomoci zmírnit potíže, které s pandemií vyvstaly,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková. Aktualizovanou vyhlášku, která posune splatnost poplatku, budou radní schvalovat 21. dubna.

Město nabádá lidi platit bezhotovostně

Částka, kterou Brňané za svoz komunálního odpadu letos zaplatí, je 670 korun. Město nově zrušilo možnost poplatek zaplatit hotově. „Nejjednodušší způsob, jak za odpady zaplatit, je pomocí bezhotovostního převodu nebo přes městský e-shop BrnoID. Další možností je úhrada pomocí poštovní poukázky. Placení hotovostí na přepážce jsme z preventivních důvodů do odvolání zrušili,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Hladík.

Zatím se na poplatku letos vybralo 44 milionů korun. Město odhaduje, že celkem se vybere nad 200 milionů korun. Nově jsou v letošním roce od poplatku osvobozeny děti do čtyř let a senioři ve věku nad 70 let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sako.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky poplatek, odpad, splatnost, popelnice, koronavirus, pandemie, Brno, Markéta Vaňková, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané mohou za odpad platit až do konce srpna, město posunulo splatnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.