Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Turista se zranil při výstupu na zříceninu, z nepřístupného terénu ho odvážel vrtulník

Nepříjemná nehoda potkala muže v sobotu při výletě na Pálavu. Zranil se a kvůli špatnému terénu pro něj musel letět z Brna vrtulník, aby ho mohli záchranáři ve spolupráci s hasiči šetrně přepravit do nemocnice.

Hasiči dostali zprávu o zraněném turistovi v sobotu kolem páté hodiny odpoledne. Aby mohli pacienta opatrně dostat z nepřístupného terénu kolem zříceniny Děvičky, zavolali z Brna policejní vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři na palubě. Ti zraněného muže vyzvedli palubním jeřábem do vrtulníku a převezli ho na hřiště v Pavlově, kde ho předali do péče záchranářů.

„Díky výborné spolupráci zasahující posádky letecké záchranné služby, našich leteckých záchranářů a pozemních jednotek mohl být zraněný muž do hodiny od vyrozumění připraven k transportu z Pavlova do nemocnice,” doplnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Do akce se zapojili také profesionální hasiči z Mikulova a dobrovolní hasiči z Milovic. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto od hasičů

Štítky hasiči, letečtí záchranáři, turista, nehoda, terén, Brno, Pavlovské vrchy, Pavlov, Jaroslav Mikoška, Mikulov, Milovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Turista se zranil při výstupu na zříceninu, z nepřístupného terénu ho odvážel vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.