Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Hasiči preventivně vydezinfikovali tři patra Fakultní nemocnice v Brně

Sedm hasičských vozidel a 13 hasičů zasahovalo v pátek večer ve Fakultní nemocnici v Bohunicích. Zásah nebyl akutní, ale naopak preventivní. Brněnští hasiči dezinfikovali několik pater nemocnice.

Hasiči vytvořili tři skupinky po třech lidech. „Jeden velitel v ochranném oděvu pak koordinoval jejich činnost v nebezpečné zóně. Další 2 hasiči pracovali na dekontaminačním stanovišti. Zásahu velel velitel HS Líšeň, která se specializuje na zásahy s nebezpečnými látkami," upřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

„Díky výborné spolupráci s pracovníkem oddělení krizového řízení fakultní nemocnice proběhla celá akce bez problémů a podle plánu. Zásah jsme ukončili přibližně 30 minut po půlnoci," dodal mluvčí.

Akce byla dlouhobě plánovaná. Hasiči dezinfikovali především oddělení klinik infekčních chorob. „Hledali jsme vhodný termín tak, abychom co nejméně ohrozili chod kliniky. Tato dezinfekce bývá standardní a samozřejmě v době epidemie je zvlášť nutná," uvedl mluvčí FN Brno Pavel Žára.

Fakultní nemocnice Brno se stará o pacienty s koronavirem. Případy s vážným průběhem vozí do nemocnice u svaté Anny. Před nemocnicí v Bohunicích je také stan na odběry vzorků k testování na přítomnst koronaviru.

Ohodnoť článek

Foto FN Brno

Štítky dezinfekce, brno, fakultní nemocnice, fn brno, hasiči, hzs jmk, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Brno-Bohunice, Jaroslav Mikoška, 30 minut po půlnoci, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči preventivně vydezinfikovali tři patra Fakultní nemocnice v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.