Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobrovolníci ušili a darovali nemocnici u svaté Anny šest a půl tisíc roušek

V době krize se zrodila soudržnost a solidarita. Potvrdila to současná pandemie koronaviru, kdy se lidé z celé republiky semkli, aby pomohli svému okolí a především těm, kteří stojí v první linii boje proti nakažlivé nemoci. Důkazem toho je i pomoc Fakultní nemocnici u svaté Anny, které dobrovolníci darovali přes šest a půl tisíce roušek.

„Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně děkuje všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do šití roušek pro zdravotníky a další zaměstnance nemocnice," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Podařilo se jich vybrat šest a půl tisíce. „Díky tomu bylo možné věnovat roušky nejen zdravotníkům samotným, ale i jejich rodinným příslušníkům," dodala Lipovská.

„V rámci nemocnice jsme prozatím rozdistribuovali 2290 roušek, naskladněných máme přibližně 4000 kusů a další jsou na cestě,“ uvedla Jana Jarešová z Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, která se ujala koordinace distribuce roušek od dobrovolníků směrem k zaměstnancům. „Během velmi krátké doby se podařilo zajistit bavlněné roušky pro všechny. Nečekali jsme takové množství a jsme za to opravdu vděční. Všem dárcům moc děkujeme,“ doplnila.

Roušky potřebují i další zařízení

Zaměstnanci Fakultní nemocnice u sv. Anny si o roušky od dobrovolníků mohou zažádat prostřednictvím interního formuláře. Pokud by se v následujících týdnech naskladněné roušky nerozdaly všechny, nemocnice je nabídne jinému zdravotnickému zařízení nebo pracovníkům v sociálních službách.

„Chtěli bychom všechny šikovné amatérské i profesionální švadlenky a krejčí poprosit, aby již nyní své roušky nabízeli tam, kde jich prozatím dostatek nemají – například do domovů seniorů, azylových domů a podobně,“ doplnila Jana Jarešová s tím, že pokud by v budoucnu roušky opět chyběly, nemocnice dá včas vědět prostřednictvím svých sociálních sítí či webových stránek.


 

Ohodnoť článek

Foto FNUSA | Zdroj s použitím TZ

Štítky FNUSA, nemocnice, roušky, dobrovolníci, rouška, Fakultní nemocnice u sv. Anny, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci ušili a darovali nemocnici u svaté Anny šest a půl tisíc roušek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.