Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konec jedné ikony. Slavný brněnský hotel Slavia ukončil provoz

Legenda končí. Slavný brněnský hotel Slavia s více jak stoletou historií ukončuje provoz. Hotel doplatil na vládní opatření proti koronaviru, většinu jeho hostů totiž tvořili zahraniční návštěvníci. Hotel bude uzavřený minimálně do konce roku.

Do povědomí lidí se hotel Slavia zapsal hlavně slavnou scénou z filmu Kurvahošigutntag, kde hlavní hrdina Bohuš vyhodí z práce vrchního číšníka. Nyní byli bohužel propuštěni všichni zaměstnanci hotelu. Prázdné hotelové prostory nyní majitel Libor Daněk nabídl krizovému štábu. Sdělil to na sociálních sítích.

Dáma mezi brněnskými hotely

Historie hotelu Slavia sahá až do roku 1899. Elegantní secesní budovu otevírá majitel Karel Moravec, jeho cílem je vybudovat exkluzivní hotel i pro ty nejnáročnější hosty s pověstí přesahující hranice naší republiky.

V hotelu byla umístěna řada uměleckých děl, na svou dobu oplýval luxusem a k hotelu patřily nedaleké stáje pro koně tahající povozy s hosty z nádraží nebo z okolí. Za doby první republiky stála v prostoru před hotelem jedna z prvních čerpacích stanic.

V šedesátých letech byl pak hotel znárodněn a zařadil se na seznam institucí spravovaných brněnským národním podnikem Interhotely. V 90. letech prošel hotel a jeho budovy kompletní rekonstrukcí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hotel Slavia

Štítky Hotel Slavia, koronavirus, uzavření, hotel, První republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec jedné ikony. Slavný brněnský hotel Slavia ukončil provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.