Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Veterináři nedostali od státu žádné ochranné pomůcky

Veterináři nedostali od státu žádné ochranné pomůcky, přestože i oni stojí podle Komory veterinárních lékařů ČR (KVL) v první linii a jsou ohroženi nemocí COVID-19. Řada z nich působí v živočišné výrobě,, která je klíčová pro udržení zásobování potravinami. Například na jatkách musí být nepřetržitý veterinární dozor. Veterináři se také setkávají s lidmi, kteří je navštěvují se svými domácími zvířaty, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí KVL Josef Duben. Vyjádření ministerstva vnitra, které pomůcky rozděluje, ČTK zjišťuje.

Veterináři se také v chovech starají o nemocná a zraněná zvířata a přicházejí do kontaktu s dalšími lidmi, potenciálními přenašeči nemoci. "Pokud by se dostala část veterinářů do nucené karantény, byla by tím ohrožena odborná péče o zvířata. Považujeme za potřebné na toto riziko upozornit a zároveň nabízíme svou pomoc i Státní veterinární správě v případě, kdyby se i ona dostala do personální nouze," uvedl Duben.

Velké riziko skýtá i kontakt s majiteli domácích zvířat. Často jsou veterináři pro starší lidi jediným společníkem v době, kdy mají být víceméně izolovaní. Proto se veterináři domnívají, že by měli být zahrnuti mezi příjemc ochranných pomůcek vedle lékařů, hasičů, záchranářů či policistů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, chov, koronavirus, ochranná pomůcka, veterinární lékař, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři nedostali od státu žádné ochranné pomůcky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.