Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brno-střed zrušilo sedm svateb, odkládají je i samotní lidé

Městská část Brno-střed kvůli opatřením v souvislosti s šířením nákazy koronavirem zrušila sedm staveb. Sami svatebčané svatby odkládají nebo je ruší, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Kateřina Dobešová. Městská část pdole ní z března na květen přesunula i vítání občánků.

Sedm svateb se mělo uskutečnit o víkendu, ale nebyla ani jedna. Podle Dobešové radnice svatby zrušila s ohledem na nařízený omezený pohyb osob. "Nejbližší svatby máme objednané na 3. a 4. dubna, ale jsou to jen tři svatební obřady. Bylo jich více, ale svatebčané si je sami buď překládají na později nebo ruší," uvedla Dobešová. Podle ní mívá radnice v březnu kolem 20 svateb.

Radnice upozorňuje na možné riziko dalšího rušení svateb. "Je to ale na lidech, jak si to zváží a jak se rozhodnou. Zatím termíny platí, nemůžeme ale garantovat, že je nezrušíme. Se snoubenci jsme v úzkém kontaktu," uvedla Dobešová.

První potvrzený případ nákazy koronavirem se v České republice objevil 1. března. K dnešnímu ránu bylo potvrzených skoro 1300 nakažených, na jižní Moravě pak bezmála 90. Vláda kvůli šíření koronaviru vyhlásila nouzový stav, omezila pohyb obyvatel nebo zakázala vycházení bez zakrytí úst a nosu. Platí i další opatření, jako zavřené školy, restaurace, kulturní i sportovní zařízení nebo většina obchodů s výjimkou potravin, lékáren a drogerií.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, svatby, Brno, svatba, Brno-střed, COVID-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-střed zrušilo sedm svateb, odkládají je i samotní lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.