Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně na veřejnost už jedině s rouškou, opatření bude platit od dnešní půlnoci

Ve veřejných prostorách Brna se od dnešní půlnoci nebude možné pohybovat bez roušky či jiné ochrany obličeje. Oznámil to náměstek primátorky Petr Hladík na svém twitterovém účtu. Stejné opatření zavádí i Zlínský kraj.

„Brno zavede od dnešní půlnoci  zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest na všech veřejně přístupných místech, kde může dojít ke kontaktu osob na vzdálenost menší než 2 metry,” uvedl náměstek primátorky Petr Hladík. V případě že lidé nemají k dispozici roušku či respirátor, postačí zakrytí úst a nosu šátkem. 

Stejné rozhodnutí přijal i Zlínský kraj, na svém facebookovém profilu to napsal hejtman Jiří Čunek. Do povolených ochranných prostředků zahrnul respirátory, roušky, šátky, šály a další podobné kusy látky. Mezi veřejně přístupná místa, kde má zákaz platit, mají patřit například nástupiště, dopravní prostředky, čekárny, obchody a úřady, ale například i lázeňské kolonády a cyklostezky. „Musíme táhnout za jeden provaz a udělat všechno proti šíření koronaviru,” píše na svém profilu Čunek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky koronavirus, roušky, zákaz, Brno, rouška, Petr Hladík, Zlínský kraj, Jiří Čunek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně na veřejnost už jedině s rouškou, opatření bude platit od dnešní půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.