Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Studentští dobrovolníci chtějí místo sezení doma pomáhat druhým

Lepší než sedět doma je pomáhat druhým, shodují se studentští dobrovolníci z Masarykovy univerzity, kteří pomáhají na různých místech v době boje proti koronaviru. Přihlašují se jich stovky. Jejich koordinátoři se potkají ve středu, aby se dohodli na podrobnostech organizace.

„Schůzka koordinátorů měla proběhnout už v pondělí, ale kvůli nařízení vlády byla zrušena, dnes jsme se dohodli na jejím odložení na středu," uvedla studentka Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Lenka Jurasová.

Právě Jurasová byla jednou z prvních, kdo se dobrovolně přihlásil ke spolupráci s vedením univerzity. „Když se hledali koordinátoři pro dobrovolníky, tak jsem se přihlásila, protože si myslím, že je potřeba něco se situací dělat. Předpokládám, že jsou všichni nanejvýš opatrní a dodržují všechny hygienické předpisy," řekla Jurasová.

Mezi dobrovolníky, kteří spolupracují s rektorátem, je také studentka fakulty sociálních studií Veronika Čáslavová. Raději pomůže situaci řešit, než aby nečinně seděla doma. Riziko nákazy ji neděsí. „Snažíme se dodržovat všechna hygienická doporučení a nařízení, abychom se nenakazili. To riziko je stejné, jako když si jdu do obchodu nakoupit," řekla Čáslavová.

Studenti pomáhají na rektorátu s koordinací dobrovolníků, kteří se přihlásí prostřednictvím formuláře, a spojují je s lidmi, jimž mohou pomoci. „Koordinátoři dohlížejí také na bezpečnost a dodržování předpisů při činnosti dobrovolníků," uvedl zástupce studentské komory Akademického senátu Masarykovy univerzity Stanislav Hasil.

Dobrovolníci pomáhají také v nemocnicích, na infolinkách nebo s hlídáním dětí. Přihlásit se mohou zaměstnanci, studenti i lidé z řad veřejnosti prostřednictvím formuláře, k němuž mají přístup na univerzitním webu www.muni.cz. Vládní nařízení o omezení pohybu se na dobrovolnictví nevztahuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky korona, nákaza, pomoc, dobrovolníci, muni, roušky, karanténa, Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, Akademický senát Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentští dobrovolníci chtějí místo sezení doma pomáhat druhým  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.