Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podnikatelé z Brna a okolí se spojili a zajistí stovkám seniorů oběd zdarma, nyní hledají řidiče

Někteří jihomoravští podnikatelé a hoteliéři dávají dohromady systém rozvozu bezplatných obědů pro seniory nad 65 let, kterým zdravotníci doporučují kvůli hrozbě koronaviru nevycházet nebo si ani nemají možnost nakoupit základní potraviny. Do rozvozu chtějí zapojit taxislužby či dobrovolníky, tak aby byl omezen pohyb lidí. Zájem přispět na dobrou věc je velký, řekl advokát Zdeněk Joukl, který patří k iniciátorům myšlenky, vše v úzké spolupráci se Svazem měst a obcí ČR.

Podle Joukla brzy vznikne aplikace, která umožní celý systém "rozjet" po území celé republiky a má již zpětnou pozitivní vazbu z regionů. Vše začíná už dnes rozvozem více než 150 bezplatných z kuchyně brněnského hotelu GRAND, zítra se s dalšími 150 obědy přidává skupina MAGNUM či skupiny AD Group.

Obědy pro seniory zdarma

Joukl věří, že se zapojí i jiná restaurační a hotelová zařízení, stejně jako sponzoři schopní uhradit stovky dalších obědových porcí za výrobní náklady či rozvoz. Na stránkách www.pomahamesi2020.cz najdou telefonní číslo - 736 233 491, na kterém je možné od 9.00 do 16.00 objednat obědy pro pro seniory nad 65 let z Brna a okolí.

Iniciativa teď hledá řidiče

Větší počet připravených jídel pro seniory znamená větší logistickou náročnost. Iniciativa teď proto hledá řidiče z řad veřejnosti, kteří mají auto a roušku ať se v případě zájmu pomoci seniorům přihlásí na mail objednavky@pomahamesi2020.cz.

Senioři patří v době šíření koronaviru k nejvíce ohroženým skupinám. Nemoc u nich může mít vážnější průběh než u většiny mladších lidí. Pokud dostanou oběd až domů, omezí se jejich kontakt s dalšími lidmi, navíc je to gesto zájmu a pozornosti, míní Joukl.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky pomahamesi2020.cz, rozvoz jídla, grand, senioři, obědy, pomoc, koronavirus, Brno, Svaz měst a obcí České republiky, Magnum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Stankovič

Jak zajistíme, že spolu s jídlem nedostanou i virus?

Úterý, 17. března 2020, 13:44Odpovědět

Zdeněk Joukl

Dobrý večer, děkujeme za zveřejnění, další info: https://www.facebook.com/pomahamesi2020/

Pondělí, 16. března 2020, 21:15Odpovědět

Podnikatelé z Brna a okolí se spojili a zajistí stovkám seniorů oběd zdarma, nyní hledají řidiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.