Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Na dobročinném bazárku lidé přispěli 196 tisíc korun, peníze půjdou na péči o nemocná a postižená zvířátka

Minulý víkend uspořádal Útulek Tibet v Industře dobročinný bazárek, na kterém se vybralo téměř dvě stě tisíc korun. Výtěžek poputuje hlavně na léky a veterinární péči o opuštěná a postižená zvířátka.

Výtěžek z bazárku půjde hlavně na veterinární péči

Bazárek probíhal od pátku do neděle, lidé mohli nosit věci, které chtěli darovat na dobročinný prodej, přímo do Industry. Na místě si lidé mohli koupit darované oblečení, domácí potřeby i doplňky pro domácí mazlíčky. Kromě toho lidé na prodej darovali například ručně vyráběné šperky či hračky pro psy a kočky. „Na akci jsem pomáhala vybalovat, ale zároveň jsem si nakoupila i náhubky a vodítka pro našeho psa, který je pořád ztrácí nebo ničí,” říká návštěvnice bazárku Alena Povalečová. Kromě darů od lidí Útulek Tibet na bazárku prodával i zvířecí pexesa, omalovánky a další dárkové předměty.

Na pomoc útulku se nakonec vybralo 196 tisíc korun, veškerý výtěžek jde na provoz útulku, jehož měsíční provoz výjde na 170 tisíc korun. „Asi polovina peněz půjde na veterinární péči, máme hodně kočičích pacientů a hendikepované a onkologicky nemocné pejsky. V březnu nám navíc vypověděla elektřina, takže nás čeká nezbytná rekonstrukce a s ní další výdaje,” říká Alžběta Blašková, která útulek provozuje s manželem. Stejně jako o provoz útulku se o akci postarali výhradně dobrovolníci bez nároku na honorář, celkem se jich do organizace zapojilo padesát. 

Zvířata z útulku můžete adoptovat i na dálku

Mimo bazárek můžete útulku pomoci třeba brigádou nebo adopcí některého ze zvířat. Pokud nemáte doma na dalšího mazlíčka místo, útulek umožňuje také adopci na dálku. „V Tibetu mám na dálku adoptované kocoury Janíčka a Mikeška, posílám na ně pravidelně peníze. Na návštěvě jsem za nimi bohužel zatím nebyla, ale pravidelně dostávám od útulku fotky a zprávy o tom, jak se kluci mají,” říká Gabriela Durrerová, která na bazárek věnovala ručně háčkované hračky. 

Útulek Tibet v Bučovicích je malý rodinný azyl pro kočičky, hendikepované pejsky a další malá zvířata v nouzi. Spolu s útočištěm pro hospodářská zvířata ho provozují manželé Alžběta a Marek Blaškovi s pomocí skupiny dobrovolníků. Financován je z darů jednotlivců a firem, velkým příjmem jsou pro něj také výtěžky z pravidelných bazárků, které se konají pravidelně v Industře nebo v kavárně Trojka. V útulku se kromě stovky koček a třinácti pejsků starají také o telata, prasátka, želvy, králíky či ovce a slepice zachráněné z velkochovů. Tři z pejsků jsou na vozíčku. Cílem útulku je umístit co nejvíce zvířat do trvalých domovů, některá se však i přes veškerou snahu stanou trvalými obyvateli útulku. Ta lze adoptovat na dálku, veškeré informace najdete na stránkách útulku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto od Útulku Tibet

Štítky psy, kočky, dobročinná akce, útulek, peníze, Tibet, Industra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dobročinném bazárku lidé přispěli 196 tisíc korun, peníze půjdou na péči o nemocná a postižená zvířátka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.