Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno zavře kvůli koronaviru městské bazény a aquaparky

Brno kvůli situaci ohledně koronaviru zavře od čtvrtka bazény, které zřizuje. Novinářům to dnes řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Týká se to bazénů Ponávka, v lázních Rašínova, Lužánky a v kohoutovickém aquaparku. Uzavře se také bazén na Kraví hoře, jehož zřizovatelem je městská část Brno-střed.

Město o opatření rozhodlo v souvislosti s šířením nákazy novým koronavirem. V České republice je nyní 67 potvrzených případů, z toho dva jsou v Brně. V aquaparku se uzavře i posilovna, ke které je přístup i z bazénové části, naopak v lázních Rašínova by měla fungovat.

Kromě toho město doporučilo soukromým provozovatelům bazénů, aby postupovali stejně.

Bazén v Kuřimi ode dneška zrušil plaveckou výuku pro žáky základních škol. Na webových stránkách informoval, že asi od příštího týdne zkrátí provozní dobu areálu ve všední dny od 14:30 do 21:00, o víkendech zůstane od 9:00 do 21:00.

Vyškovský aquapark na webu uvedl, že bude v provozu, ale že na základě preventivních opatření bude až do odvolání snížená okamžitá kapacita návštěvníků na 99. Počet návštěvníků bazénu na 90 omezil i břeclavský bazén.

Omezení zatím neplánuje Aqualand Moravia, který na webu uvedl, že aktuální nařízení vlády nevyžaduje uzavření. „Žádáme však návštěvníky, kteří jsou ohroženou skupinou, aby návštěvu Aqualandu Moravia důkladně zvážili," stojí na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky koronavirus, Brno, opatření, bazény, aquaparky, uzavření, bazén, aquapark, COVID-19, Markéta Vaňková, ODS, Lužánky, Brno-střed, Ponávka, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zavře kvůli koronaviru městské bazény a aquaparky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.