Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Masarykova univerzita prodloužila přerušení výuky až do poloviny dubna

Rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš ve středu prodlužil a doplnil opatření přijatá v návaznosti na aktuální vývoj situace ohledně šíření nákazy koronaviru. Přerušení kontaktní výuky rektor prodloužil až do 13. dubna.

„Reagujeme na aktuální vývoj a všechna opatření zpřesňujeme tak, abychom ochránili zdraví studentů, zaměstnanců a okolí a zároveň zajistili základní chod instituce v této mimořádné situaci,“ řekl rektor Martin Bareš s tím, že opatření se budou zpřesňovat.

Všechny budovy až do 13. dubna zavřené

Studentům a širší veřejnosti zůstanou až do 13. dubna znepřístupněny všechny budovy a další prostory vysoké školy, s výjimkou účasti na jednáních statutárních a jiných orgánů univerzity. Budovy zůstanou přístupné pro zaměstnance. Omezení se netýká činností souvisejících s výzkumem a vývojem. Doktorandi a další studenti se mohou těchto aktivit účastnit, pokud jsou v pracovněprávním vztahu k univerzitě. Pro všechny platí, že tam, kde je to možné, je upřednostňována práce z domu.

Výuka online, neotevřou ani knihovny

Veškerá výuka se bude odehrávat distanční formou, prostřednictvím e-learningu a dalších nekontaktních forem. Konzultace a další komunikace se studenty bude pouze v dálkové formě. Změny v plnění studijních povinností, včetně termínu odevzdávání úkolů, se řídí specifiky jednotlivých oborů, a proto o nich rozhodují děkani nebo garanti příslušných kurzů.

Pro studenty zůstanou uzavřené knihovny, případně budou podle možností prezenční výpůjčky nahrazeny distančními a vracení půjčených publikací se bude řešit bez osobního kontakt. Tam, kde to bude možné, budou studentům zpřístupněny publikace v digitalizované podobě.

Budovy se dezinfikují

V provozu zůstávají koleje a menzy. Na kolejích byly vyčleněny speciální pokoje pro případ, že bylo nutné řešit ubytování osob s nařízenou karanténou. Provádí se pravidelná dezinfekce společných prostor, kde je počet přítomných osob omezen na maximálně 75 lidí. Výdej jídel se pak bude řešit pomocí objednávkového systému, tak aby nedocházelo ke kumulaci osob ve frontách. Sezení v prostorách menzy je upraveno tak, aby místa k sezení byla vzdálena minimálně dva metry.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUNI | Zdroj s použitím TZ

Štítky Masarykova univerzita, koronavirus, opatření, Martin Bareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita prodloužila přerušení výuky až do poloviny dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.