Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena porodila nad ránem v zahrádkářské kolonii, o maminku i s miminkem se postarali policisté

Velmi dobrodružnou noc si zažila policejní hlídka před několika dny v Židlochovicích. Vyjížděli totiž do zahrádkářské oblasti, kde mladou maminku zaskočil náhlý porod. Měla velké štěstí, že v neobývané oblasti narazila na nedaleký příbytek, odkud jí obyvatelé zavolali pomoc. Ještě před záchranáři se o maminku i miminko postarali policisté se speciálním kurzem, a poté oba předali do péče záchranářům.

Hodně ostrý náboj dostala před několika dny nad ránem noční služba hlídky židlochovických policistů. Hlídka vyrazila do terénu za ženou, která měla krátce před oznámením porodit. Nedaleko služebny v zahrádkářské oblasti narazilli na rodičku i s novorozencem. Žena nebyla policistům schopná popsat, co se vlastně stalo, ani proč je ve své situaci situaci a v neobvyklou dobu na tak netradičním místě. 

Porod prý přišel velmi rychle a žena si ani nedokázala přivolat odbornou pomoc. Naštěstí se však stihla dostat k nedalekému obydlí, odkud jí pomoc policie i záchranářů zavolali místní. Právě policisté se na místo dostali jako první a unavené ženě poskytli pomoc ještě před lékaři. Mladá žena měla i podle lékařů obrovské štěstí, jeden z členů hlídky je totiž diplomovaným specialistou v záchranářství, takže věděl, jak se o vyčerpanou rodičku postarat. Maminku i s miminkem si hned poté převzali do péče lékaři. 

„Mimo to, že v řadách policistů jsou diplomovaní specialisté z oboru záchranářství, řada z policistů prochází odbornými školeními zaměřenými na poskytování předlékařské pomoci.“ uvádí policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky miminko, maminka, Židlochovice, policie, záchranáři, novorozenec, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Henrieta Elka

No já myslím že by to zvládli i bez toho diplomovaného specialistu.Já jsem to teda zvládla i sama s manželem před 35lety.

Neděle, 8. března 2020, 16:46Odpovědět

Žena porodila nad ránem v zahrádkářské kolonii, o maminku i s miminkem se postarali policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.