Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O sociální byt v Blansku mohou žádat i rodiny a jednotlivci

O sociální byt v Blansku mohou žádat i rodiny či jednotlivci, dříve byly určeny jen pro osamělé rodiče. Blansko také pro účely sociálního bydlení vyčlenilo další dva byty, celkem tak má čtyři. Obě změny schválila městská rada, uvedlo město na svém webu.

Pro lidi v bytové nouzi Blansko z bytového fondu nyní vyčlenilo dva byty v Chelčického ulici, dva byty z dřívějška jsou ve výškové budově v ulici Antonína Dvořáka. Mění se podmínky jejich přidělování.

"Na základě práce v terénu a osobního kontaktu s lidmi v nepříznivých sociálních situacích jsme doporučili vedení města Blansko rozšířit skupinu možných žadatelů o sociální bydlení. Nově mohou žádost podávat i jednotlivé osoby a rodiny. Dříve byly byty určeny pouze pro osamělé rodiče, většinou matky s dětmi," uvedla sociální pracovnice Lenka Čermáková z odboru sociálních věcí. Žádat o sociální byt tak může kdokoli, kdo nemá střechu nad hlavou, využívá sociální služby, jako jsou noclehárna či azylový dům, dále bydlí v ubytovně nebo v nevyhovujících bytových podmínkách.

V případě zájmu o sociální byt je nezbytná spolupráce vybraného nájemce se sociálním pracovníkem. "Společně sestavíme individuální plán. Výsledkem bude stanovení dílčích kroků a aktivit směřujících k udržení bydlení," uvedla Čermáková.

Sociální byty Blansko poskytuje na přechodnou dobu, smlouva o nájmu se uzavírá na dobu určitou s možností prodloužení.

Blansko má mírně přes 20.000 obyvatel. Starosta Jiří Crha (ODS) už dříve uvedl, že o byty v Blansku obecně je značný zájem, developeři je mají prodané dříve, než je dostaví. Crha odhaduje, že do deseti let by ve městě mohlo přibýt 800 až 1000 bytů, nejvíce by jich mělo přibýt na sídlišti Písečná.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky byty, Blansko, rodiny, jednotlivci, rodina, bydlení, Antonín Dvořák, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O sociální byt v Blansku mohou žádat i rodiny a jednotlivci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.