Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně budou kvůli silnému větru zavřené městské parky a hřbitovy

Od dnešní desáté hodiny budou kvůli silnému větru preventivně uzavřeny všechny brněnské hřbitovy. Opatření se týká i městských parků. Otevřené budou pravděpodobně až zítra okolo dvanácté hodiny.

Kvůli silnému větru Brno preventivně od desáte hodiny ranní uzavře všechny brněnské hřbitovy a městské parky. Otevřené budou pravděpodobně až zítra okolo poledne. „Je možné, že se otevřou dříve, ale pouze v případě příznivé předpovědi. O případných změnách bude Správa hřbitovů města Brna společně s Magistrátem města Brna informovat,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek. 

Parky se uzavírají postupně v pořadí Wilsonův les, Denisovy sady, Koliště I (mezi Domem umění a Zemanovou kavárnou), Lužánky a Tyršův sad.

Oplocené parky (například Tyršův sad) se uzamknou a volně přístupné (například Lužánky) jsou označeny varovnými cedulemi a bílou páskou. Podle předpovědi by se měl až do páté odpoledne vítr pohybovat rychlostí okolo sto kilometrů v hodině a meteorologové proto doporučují omezit pohyb venku a jízdu autem. Během dneška by se nikdo neměl pohybovat v lese a na horách. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Z. Kolařík

Štítky hřbitovy, parky, vítr, hurikán, prevence, opatření, nebezpečí, hřbitov, Brno, vichřice, městský park, Lužánky, Wilsonův les, Dům umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně budou kvůli silnému větru zavřené městské parky a hřbitovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.