Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Masarykova univerzita má v Číně čtyři studenty, na jaře přijede do Brna přes dvacet mladých Číňanů

Masarykova univerzita má v Číně, kde se rozšířil nový typ koronaviru, aktuálně čtyři studenty. Jsou v pořádku a škola je vyzvala k návratu. Na jarní semestr přijede do Brna čtyřiadvacet studentů z Číny.

Studentům, kteří mají jet studovat do Číny, škola poslala doporučení, aby nevyjížděli

Masarykova univerzita má v Číně, kde se rozšířil nový typ koronaviru, aktuálně čtyři studenty. Jsou v pořádku a škola je vyzvala k návratu. "Všem studentům, kteří by měli do Číny odjet na jarní semestr 2020, jsme rozeslali doporučení, aby do Číny nevyjížděli," řekla dnes mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Koleje mají připravený postup při podezřeni z nákazy

Na jarní semestr, který začíná za dva týdny, má do Brna přijet 24 studentů z Číny. Na základě konzultace s Krajskou hygienickou stanicí Brno a Klinikou infekčních chorob Fakultní nemocnice Brno zatím univerzita neplánuje jejich příjezd zrušit či odložit.

"Ve spolupráci s kolejemi ale máme připravený postup, pokud by bylo potřeba kohokoliv kvůli podezření z nákazy izolovat," uvedla Fojtová.

Dva vědci z Mendelovy univerzity jsou v karanténě

Dva vědci z Mendelovy univerzity jsou momentálně z preventivních důvodů ve čtrnáctidenní karanténě. Jsou to manželé. Jeden z nich se asi před týdnem vrátil z Číny z provincie Che-nan.

"Naši vědci a studenti jinak aktuálně aktivní v Číně nejsou. Odložili jsme ale některé cesty, například na Filipíny a do Thajska," uvedl mluvčí školy Filip Vrána. Vývoj kolem koronaviru škola sleduje. Na letní semestr by měl dorazit na Mendelovu univerzitu jeden čínský student, pracovníci školy jsou s ním v kontaktu.

"V létě pravidelně pořádáme letní školu o střední Evropě, kam pravidelně jezdí i čínští studenti. Zda se uskuteční i letos, případně v jakém rozsahu, je nyní obtížné odhadovat," řekl Vrána.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, Brno, studenti, Čína, Masarykova univerzita, COVID-19, Mendelova univerzita v Brně, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Brno, Thajsko, Filipíny, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita má v Číně čtyři studenty, na jaře přijede do Brna přes dvacet mladých Číňanů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.