Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové sady čekají louky i výluky. Dopravní podnik vymění při rekonstrukci tramvajové tratě keře za luční kvítí

Z okolí tramvajové trati na Nových sadech začnou během příštího týdne mizet keře. Dopravní podnik chce porost na tomto úseku vyměnit za travnaté plochy s lučními květinami. Zeleň tak z lokality úplně nezmizí.

Dopravní podnik vymění keře z okolí tramvajové trati na Nových sadech za luční trávník s květinovou loukou. 

„Výsledem projektu bude nejen opravená tramvajová trať, ale instalací zeleného pásu celá ulice získá zcela novou atmosféru. Kombinace pryžových bokovnic na kolejnicích a travnatých ploch navíc společně povede ke snížení hlučnosti z dopravy, zelené pásy budou také snižovat prašnost v této frekventované lokalitě,“ vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Rekonstrukce se neobejde bez výluk

Výměna zeleně proběhne v rámci rekonstruce tramvajové trati na Nových sadech. Na úseku Hybešova – Poříčí se začne pracovat v polovině června. Už teď v lednu, kdy je období vegetativního klidu, však Dopravní podnik musí odstranit porost v tomto úseku. 

„S pracemi začneme v pondělí 3. února a potrvají přibližně dva týdny. Chceme předejít případným obavám a otázkám, proto tyto práce komunikujeme dopředu, aby na ně obyvatelé přilehlých ulic a cestující byli připraveni, “ vysvětlil Havránek.

V období letních prázdnin se dotkne rekonstrukce trati cestujících asi nejvíce. V letních měsících tak úsekem neprojede žádná šalina. V září, kdy budou děti nastupovat zpátky do školy, už by ale dokončování prací mělo probíhat za plného tramvajového provozu. Náklady za celou stavbu se přiblíží 46 milionům korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dpmb | Zdroj s použitím TZ

Štítky zelené plíce, zeleň, Brno, Nové sady, keře, dopravní podnik, Dopravní podnik města Brna, tramvajová dráha, sad, keř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové sady čekají louky i výluky. Dopravní podnik vymění při rekonstrukci tramvajové tratě keře za luční kvítí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.