Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci během dneška vyrazili na pomoc hned čtyřem seniorům v nouzi, pomáhala i kolemjdoucí

Strážníci během dneška pomohli čtyřem lidem v nesnázích. K nemohoucím seniorům vyjížděli do Starého Lískovce, Černých Polí i do Líšně. Všichni naštěstí vyvázli bez zranění. Štěstí však neměl osmdesátiletý pán ze středu města, který skončil v Úrazové nemocnici po tom, co se praštil do spánku a zůstal ležet na zemi. Velké díky patří také kolemjdoucí, která přispěchala na pomoc dvaadevadesátiletému seniorovi. I toho po pádu na chodník museli odvézt zdravotníci.

V uplynulých hodinách se strážníci krom běžného hlídání ulic vrhli také na pomoc lidem v nesnázích. Dnes po jedné hodině hlídka vyrazila s rezervními klíči k bytu hendikepovaného seniora. Jeho osobní alarm policisty upozornil na to, že muž spadl z vozíku a nemůže se zvednout. Strážníci proto vyrazili do Starého Lískovce, aby nemohoucího muže vysadili zpátky na vozík a ujistili se, že mu nehrozí žádné nebezpečí nebo že není zraněný. 

Hlídka se vydala také do Černých Polí, kde při chůzi ztratil rovnováhu čtyřiadevadesátiletý pán. Upadl na podlahu a dostat se bez pomoci na nohy bylo nad jeho síly. Hlídka proto přispěchala, aby se o seniora postarala. Zhruba hodinu po půlnoci vyráželi strážníci i do Líšně, odkud se ozvala výstraha tísňového tlačítka dvaadevadesátiletého důchodce. Dcera seniora strážníkům vysvětlila, že její tatínek přepadl s postele a potřebuje pomoci. Ani jemu se naštěstí nic nestalo, hlídka ho proto uložila zpátky do postele.

Dva případy se bohužel bez zranění neobešly


Pomocnou ruku však kromě strážníků podala i náhodná dvaačtyřicetiletá kolemjdoucí, která v Řečkovicích zpozorovala devadesátiletého pána, jak uklouzl na chodníků a upadl. Chtěl se vydat do nedalekého obchodu, do cíle však již nepřišel. Místo nákupu pak díky ženě, která přivolala sanitku, odjel do nemocnice. 

Zranení se nevyhnul ani osmdesátiletý muž ze středu Brna. Při pádu z postele se poranil na spánku a zůstal ležet na zemi. Policisté se proto dostali do bytu, přivolali záchrannou službu a předali muže zdravotníkům. Ti ho odvezli na ošetření do Úrazové nemocnice. 
 

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky strážníci, pomoc, senior, Brno, nesnáze, nemocnice, Líšeň, Starý Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci během dneška vyrazili na pomoc hned čtyřem seniorům v nouzi, pomáhala i kolemjdoucí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.