Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podzemní kontejnery se letos objeví v Králově Poli a Líšni. Postupně nahradí tradiční popelnice

Naoko prostorově úspornější, ale přesto větší. Podzemních kontejnerů bude letos přibývat a město má postupně v plánu nahradit jimi všechny tradiční kontejnery. Brňané je během letošního roku naleznou v Králově Poli a v Líšni, uvedl na svém webu Deník.

S budováním podzemních stanovišť se začalo už před čtrnácti lety

Ke zlepšení podmínek pro třídění už v roce 2006 město Brno začalo vystavovat podzemní kontejnerové stanoviště. Před čtrnácti lety vybudovali pět stanovišť a to na Moravském náměstí, Obilním trhu, Malinovského náměstí, Zelném trhu a Veselé ulici. Tyto kontejnery měly objem tři kubíky. 

V tomto roce se kontejnery objeví i v Králově Poli a Líšni

Letos naleznou podzemní popelnice také obyvatelé Králova Pole. Kontejnery budou umístěny do Staňkovy a Srbské ulice k supermarketu Billa a k tenisovým kurtům. Další budou také v Dobrovského ulici. 

Oproti pěti stanovištím v roce 2006 teď je v Brně takových stanovišť patnáct a město plánuje postupně obměnit tradiční popelnice za podzemní. Ať z praktického, tak estetického hlediska. Kontejnery mají tři nebo pět kubíků a vleze se do nich více dopadu než do klasických popelnic. Kromě Králova Pole přibudou kontejnery také v Trnkově ulici v Líšní.

Přeplněný kontejner? Nahlaste ho v aplikaci a pracovníci ho přijedou vyprázdnit

Častým problémem na který si Brňané stěžují jsou přeplněné kontejnery. Ať už tradiční nebo podzemní. Proto si kdokoliv na stránkách SAKO může stáhnout aplikaci, kde přeplněný kontejner uživatel nahlásí a pracovníci ho přijedou vyprázdnit. Po případě, pokud uživatel hledá nejbližší kontejner nebo sběrné středisko, tak může využít mapy na stránkách. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno je boží | Zdroj Brněnský deník

Štítky podzemní popelnice, odpad, SAKO, sběr, kontejner, Královo Pole, Líšeň, popelnice, Brno, Billa, Moravské náměstí, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzemní kontejnery se letos objeví v Králově Poli a Líšni. Postupně nahradí tradiční popelnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.