Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete si zachovat vaši plodnost i v pozdějším věku? Řešením je Social freezing

PR článek

To, že je žena nejplodnější mezi 20. – 30 rokem života tak nějak každý tuší. Ale to, co málokdo ví je, že existuje způsob, jak si zachovat „vitalitu vajíček“ třeba i po 35. roce věku, kdy plodnost ženy začíná prudce klesat. Toto řešení se nazývá Social freezing.

Co to je Social freezing? Proč je vhodné tuto metodu využít?

V dnešním světě ženy nesedí doma a nečekají až přijde milý chlapec či muž s kyticí růží a požádá je o ruku. V dnešním světě chtějí být ženy nezávislé, soběstačné, chtějí cestovat, poznávat a objevovat možnosti, které jim moderní doba nabízí. Na děti tak zkrátka mnohdy nezbývá čas ani energie.


Genetické testy pomáhají při léčbě neplodnosti i při plánování početí. Lidé se jich přitom vůbec nemusí bát

Reprodukční medicína je dnes stále považována za relativně mladý obor. Jejím průlomovým mezníkem se stal rok 1978, kdy se v anglickém Bourn Hallu narodilo historicky první dítě „ze zkumavky“. U nás došlo ke stejné události o 4 roky později, kdy...


Muži se zase často věnují své práci, kamarádům, nebo koníčkům. Na rozdíl od žen však mají na „plození dětí“ trochu více času, ale ne zas o tolik. U mužů bývá hraniční čtyřicítka, v tomto období začínají být z reprodukčního hlediska „méně zajímaví“.

Social freezing představuje metodu, při které dojde k odebrání kvalitních pohlavních buněk (vajíček či spermií) a jejich následnému zamrazení „na později“. Tento program je určen právě pro ženy a muže odkládající rodičovství.

Kromě odkládání rodičovství, jaký je další důvod pro zamražení vajíček či spermií?

Program Social freezing nemusíte využít pouze v případě odkládání rodičovství. Poslouží vám také v případě hrozící ztráty plodnosti z důvodu práce v rizikovém prostředí (práce s chemikáliemi, aj.), úrazu, nemoci nebo provozování rizikového sportu.

Tato metoda je rovněž doporučována jako preventivní opatření klientkám, kterým hrozí selhání funkce vaječníků. Nebo také klientům, kteří mají před sebou náročnou onkologickou léčbu.  

Repromeda je klinika reprodukční medicíny a preimplantační genetické diagnostiky sídlící v Brně a Ostravě. Patří mezi naprostou špičku v oboru v ČR. Od založení pomohla k narození více jak 5000 zdravých dětí. Cílem kliniky je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. Klinika si zakládá na vysoké odbornosti a dbá na diskrétnost, lidskost, vstřícnost.

Kdy si nechat buňky zamrazit a jak to probíhá?

Vajíčka dosahují nejvyšší kvality okolo 25. roku života ženy a toto období je tedy ideální pro jejich odběr a zamrazení. Je však možné si pohlavní buňky nechat zamrazit i později. U mužů v otázce zamrazení spermií věk nehraje tak zásadní roli, ale do 35 let by to bylo vhodné.

V současné době se na dobrých klinikách používá k zamrazení zdravých vajíček, spermií i celých embryí výlučně nejšetrnější metoda kryokonzervace tzv. vitrifikace.

Tímto způsobem zmrazené pohlavní buňky lze uchovávat i několik desítek let a následně se dají velice jednoduše rozmrazit a použít. Pár se samozřejmě vždy může snažit otěhotnět přirozeně a zmražená vajíčka či spermie nemusí nikdy použít


I dva naprosto zdraví lidé mohou zplodit dítě s vážnou nemocí, říká lékařka

Před dvaceti lety, kdy se lékařka Kateřina Veselá rozhodla se svým manželem Janem Veselým založit kliniku pro léčbu neplodnosti, byl obor reprodukční medicíny ještě „v plenkách“. Umělé oplodnění se provádělo klasickou metodou kultivace – spermie...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky repromeda, reprodukční klinika, Social freezing, vajíčka, spermie, rodičovství, plodnost, vejce, Česko, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete si zachovat vaši plodnost i v pozdějším věku? Řešením je Social freezing  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.