Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pod Jošta chodí bruslit stále více lidí. Radovánek na ledu uprostřed města letos využilo skoro 12 tisíc návštěvníků

Bruslák pod Joštem funguje na Moravském náměstí třetí rok a jeho návštěvnost stále stoupá. Během konce roku 2019 si zabruslilo téměř 12 000 platících návštěvníků. Ledová plocha o velikosti 860 m2 pojme 80 bruslařů a bruslení s adventy nekončí.

Brňáci si bruslení užívají ve velkém. Od otevření brusláku pod Joštem, které se uskutečnilo 27. listopadu, zaznamenalo město 11 877 platících návštěvníků. Krom nich se na ledové ploše vystřídalo i mnoho dětí do šesti let, které bruslí zdarma. V roce 2018 se přišlo pod Jošta na led vyřádit jen 10 404 nadšenců a o rok dříve jich brusle obulo 9 428. 

„Stoupající zájem o bruslák mě moc těší, je zřejmé, že bruslení v centru Brna je oblíbené. Věřím, že i v celkovém součtu návštěvníků dosáhneme rekordního počtu. Proto všechny Brňany zvu, aby si přišli zabruslit, projeli se pod Joštem, je to velmi příjemný sportovní zážitek,“ řekl starosta městské části Brno-střed Ing. arch. Vojtěch Mencl.

Bruslák pod Joštem je otevřený denně a v provozu bude až do konce února, pokud to počasí dovolí. Bruslí se vždy ve dvouhodinových blocích, které jsou proloženy hodinovou pauzou na úpravu ledu. 

10.00-12.00 hod. bruslení škol 
13.00-15.00 hod. bruslení pro veřejnost 
16.00-17.00 hod. bruslení pro veřejnost
18.00-20.00 hod. bruslení pro veřejnost

„Od začátku ledna budou v prvním ranním bloku bruslit zdarma děti a žáci z mateřských
a základních škol zřizovaných městskou částí Brno-střed. V předchozích letech se bruslení žáků velmi osvědčilo, jak nám potvrdili učitelé z našich škol, proto tuto tradici budeme rádi držet i nadále,“
doplnil Mgr. Martin Schwab, 4. místostarosta městské části Brno-střed, do jehož gesce spadá sport a turismus.

Cena za využívání ledu k zimním radovánkám přitom zůstává stále stejná. Dospělí za blok utratí 100 korun, děti do 6 let se mohou po ledě prohánět zdarma. Mládež od šesti do 15 let, senioři i držitelé ZTP/P průkazů pak mají zvýhodněnou cenu 60 korun. 

Město zve na led i další návštěvníky z Brna i mimo něj. Pokud si chcete zabruslit, ale nemáte potřebné vybavení, k dispozici je půjčovna, kde si krom bruslí můžete vypůjčit i pomůcky pro výuku svých ratolestí - tučňáky a zábradlíčka pro nejmenší bruslaře. Přezout se můžete na speciálním prostoru a využít lze i boxy pro uložené věcí. Pro hladové žaludky u brusláku zůstává i občerstvení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky bruslák, Jošt, Brno, Moravské náměstí, bruslení, HC Kometa Brno, městská část, Brno-střed, Vojtěch Mencl, Martin Schwab

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Jošta chodí bruslit stále více lidí. Radovánek na ledu uprostřed města letos využilo skoro 12 tisíc  návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.