Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Masaryčce se aktivisté postaví do tiché uličky za kapry, nelíbí se jim zabíjení kvůli Vánocům

Po psím stánku obsadí Masarykovu ulici aktivisté v Tiché uličce. Lidé se budou moci podívat na život kaprů, které kupují na štědrovečerní večeři. Aktivisté tím chtějí upozornit na týrání zvířat a chtějí se pokusit ukončit tradici zabíjení kaprů.

Po prodeji vánočních psů se aktivisté rozhodli upozornit na týrání zvířat při prodeji kaprů také Tichou uličkou. Zbytečné zabíjení kaprů jim vadí převážně kvůli samotné podstatě vánoc - svátků klidu a míru. Aktivisté považují tuto tradici za nesmyslnou a morálně neobhajitelnou a chtějí ji ukončit. 

Za akcí stojí sdružení Zvířata nejíme, které se dlouhodobě zajímá o týrání zvířat a veganský způsob života. Pravidelně pořádají akce a osvěty o chovu a zabíjení hospodářských zvířat.

Tichá ulička bude mít svůj předem daný scénář. Od Zelného trhu se průvod potáhne přes ulici Masarykova. Přes ústa budou mít aktivisté černou pásku, ta má symbolizovat fakt, že ryby nemohou křičet a vyjádřit bolest. 

„Lidé pak mají pocit, že bolest nebo jiné emoce vůbec nemají. Po celou dobu budeme držet bannery s tématickými nápisy a laptopy se záběry o životě kapra.“ uvádí aktivisté ze spolku Zvířata nejíme na facebookové události. Chybět nebudou ani transparenty a ilustrační materiál, jak papírový, tak v modernějším provedení ve formě videí promítaných na laptopech. 
 

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto youtube.com

Štítky kapři, Brno, tichá ulička, týrání zvířat, Vánoce, kapr, tradice, Zelný trh (Brno), pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktor Čistič

To ty sociální fakulty produkují v dnešní době jen hloupe aktivisty? A my to platíme!

Sobota, 21. prosince 2019, 12:53Odpovědět

Na Masaryčce se aktivisté postaví do tiché uličky za kapry, nelíbí se jim zabíjení kvůli Vánocům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.