Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Malinovského náměstí zaplnili demonstranti. Požadují demisi Andreje Babiše

K demonstracím proti Andreji Babišovi po České republice se přidalo i Brno. Demonstranti zaplnili celé Malinovského náměstí a po vystoupení organizátorů se vydali do ulic v průvodu. Na pódiu se objevil i předseda Milionu chvilek pro Demokracii Mikuláš Minář a slovenští aktivisté ze spolku Za slušné Slovensko. Demonstranti požadují demisi premiéra.

Malinovského náměstí zaplnili demonstranti se státními vlajkami i transparenty, připojili se k protestům proti Andreji Babišovi. Demonstrace se dnes konaly i v Ostravě, v Olomouci, ve Zlíně, v Liberci, v Karlových Varech, v Jihlavě, v Pardubicích, v Hradci Králové i v Ústí nad Labem. V šest hodin začalo setkání odpůrců premiéra, vadí jim, že v čele státu stojí trestně stíhaný člověk a požadují jeho demisi. Nejvážnějším důvodem k nespokojenosti je pokračující obrovský střet zájmů premiéra. Na pódiu postupně vystoupili organizátoři demonstrace ze spolku Společně Brno, Hana Strašáková a Ondřej Zeman, poté si mikrofon předali hosté. 

Jedním z řečníků byl i Mikuláš Minář, předseda spolku Milion Chvilek pro demokracii, který přijel své brněnské kolegy podpořit z Prahy. V proslovu shrnul důvody, proč se demonstrace v těchto dnech pořádají, připomněl výsledky auditu EU a poděkoval lidem za ochotu se pět dní před Vánoci na demonstraci sejít. Poté promluvili slovenští aktivisté ze spolku Za slušné Slovensko.

Krom Andreje Babiše vadí demonstrujícím i navržená ombudsmanka Helena Válková a její prohlášení, že "Čechům se za Protektorátu zas tolik nedělo." Problémem je také ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Ondřej Zeman, předseda spolku Společně Brno, na demonstraci oznámil podání trestního oznámení na hlavu komunistické strany Vojtěcha Filipa. Ten naznačil, že spolek Milion chvilek pořádající demonstrace proti premiérovi by mohl mít spojitost s kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. 

Z Malinovského náměstí pak demonstranti pokračovali v průvodu přes ulici Jánská a na Josefské ulici se rozdělili na dvě poloviny. Jedna půlka zamířila před staré Tesco Myší dírou, druhá průvod zakončila na Kapucínském náměstí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky babiš, válková, benešová, filip, demonstrace, Brno, Andrej Babiš, Milion Chvilek, Mikuláš Minář, Slovensko, Česko, Evropská unie, Ostrava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malinovského náměstí zaplnili demonstranti. Požadují demisi Andreje Babiše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.