Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelé Líšně budou nově pod dohledem kamer. Městská část se připojí k systému

Městský kamerový systém v Brně se rozšíří i do městské části Líšeň, kde dosud žádné kamery nejsou. Město 11 kamer umístí na frekventovaná místa, například na zastávky nebo do nákupních center. Novinářům to dnes řekl místostarosta Líšně Martin Příborský (ODS).

Strážníků je málo, Líšeň dostane kamery

Líšeňští zastupitelé se už několik let chtějí připojit k centrálnímu kamerovému systému města. Teprve letos na konci října ale brněnští radní jejich návrh přijali a schválili financování projektu. Kamerový systém spravují Brněnské komunikace, na kamery dohlížejí strážníci.

Město umístí v Líšni kamery ve dvou etapách, plánované dokončení celého projektu je do dvou let. Náklady na pořízení systému se odhadují téměř na deset milionů korun, provoz bude stát 200.000 korun ročně.

"V Líšni, která velikostí odpovídá okresnímu městu, se pohybuje jen velice málo příslušníků státní i městské policie. Naše snaha o zvýšení počtu strážníků nebo vybudování služebny byla neúspěšná, proto se snažíme posílit bezpečnost jinými prostředky," uvedl Příborský.

Kamery budou snímat riziková místa

Kamery budou monitorovat místa, kde se pohybuje hodně lidí, například zastávky Novolíšeňská, Jírova a náměstí Karla IV. nebo nákupní centra v ulicích Masarova a Kotlanova.

"Kromě dopravních uzlů policie vytipovala další riziková místa. Hledáme cesty, jak městským částem pomáhat preventivně," uvedl předseda dopravní komise Rady města Brna Pavel Jankůj (ODS).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, kriminalita, kamery, Brno, Líšeň, videokamera, městská část, ODS, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Líšně budou nově pod dohledem kamer. Městská část se připojí k systému  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.