Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pejsci bezdomovců nebudou v Brně mrznout. Město vybaví noclehárny psími boudami

V předvánočním týdnu město umístí do brněnských nocleháren pět zateplených bud pro čtyřnohé návštěvníky. Lidé bez domova často nemohli využít nocleháren kvůli tomu, že si nemohli s sebou vzít psa. Před Vánoci už tomu bude jinak.

Čtyři boudy budou v noclehárnách. Jedna zatím nemá určené místo

Dvě psí boudy budou v Městském středisku krizové sociální pomoci pro osoby v extrémní sociální tísní na ulici Masná. Dvěma boudami bude nově disponovat také Azylový dům pro lidi bez domova na ulici Bratislavská. Umístění jedné boudy zatím není známo, ale bude využita na místě, které bezdomovci neopustí ani v extrémních mrazech. 

„Ačkoliv jsou pro bezdomovce v zimě připravena teplá lůžka v noclehárnách, mnozí zůstávají na ulici kvůli svým psům, které si tam s sebou nemohou vzít. Po zimní sezóně umístění bud pro psy jako doplňkovou službu vyhodnotíme a připravíme na další sezónu,“ říká brněnská primátorka Markéta Vaňková. 

Doteď byla v Brně jen jedna taková psí bouda a to na ulici Mlýnská v Armádě spásy. Tu vyrobili sami klienti Azylového domu na Celní. 

Nárust lidí bez domova se zpomaluje

Z výsledku počtu lidí bez domova z roku 2018 vyplývá, že v Brně žije 1657 bezdomovců. Přestože se počet lidí bez domova zvyšuje, tak je nárůst menší než v letech 2010 až 2014. Počet lidí žíjících venku je víceměné stejný, ale počet lidí, kteří využívají pomoc a sociální služby, se zvyšuje. 

„Odbor sociální péče MMB, Centrum sociálních služeb, Armáda spásy a Diecézní charita Brno zajišťují možnost azylového bydlení v nočních krizových centrech, noclehárnách, azylových domech a bytových jednotkách se sociální intervencí. Celkem se jedná o 363 lůžek,“ uvádí na svém webu Magistrát města Brna. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky psí boudy, zateplené, noclehárna, Brno, bezdomovec, psí bouda, pes, Vánoce, Markéta Vaňková, Diecézní charita Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejsci bezdomovců nebudou v Brně mrznout. Město vybaví noclehárny psími boudami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.