Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sídliště v Brně-Černovicích je kvůli ranní havárii bez tepla

Obyvatelé sídliště v Brně-Černovicích a také žáci základní školy v Kneslově ulici jsou od dnešního rána bez dodávky tepla. Kvůli havárii v domovní předávací stanici v domě na adrese Húskova 6 a velkému množství vyteklé vody odstavily Teplárny Brno zdroj pro celou oblast, uvedl v tiskové zprávě generální ředitel tepláren Petr Fajmon. Dodávka tepla má být obnovená nejpozději dnes odpoledne.

Příčinou havárie byl prasklý kompenzátor. Výměníková stanice jako zdroj pro celou oblast je v sousedním domě. "Okamžitě jsme začali s opravou a předpokládáme, že se nám ji podaří dokončit odpoledne, abychom obnovili dodávku tepla v celém rozsahu," uvedl Fajmon. Doplnil, že při havárii se nikdo nezranil.

Teplárny Brno jsou firma vlastněná městem a dodává teplo po celém městě do všech domácností, které jsou napojené na centrální vytápění. Cena tepla se v Brně od roku 2012 držela na stejné úrovni či klesala a aktuálně činí 633 korun na jeden gigjoule.

Autoři

Štítky ČR, teplo, Brno, firmy, Teplárny Brno, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště v Brně-Černovicích je kvůli ranní havárii bez tepla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.