Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Lužánkách přibyla běžecká dráha a workout hřiště. Nové podoby se dočkal i starý in-line park

Po půl roce se aktuálně nejnavštěvovanější brněnský park dočkal nové běžecké dráhy, workout hřiště a opravy staré in-line parku. Práce vyšly na pět milionů korun a park tímto nabízí ještě více aktivit pro návštěvníky.

Jihovýchodní okraj Lužánek neodpovídal významu parku

Letos v červnu v jihovýchodním okraji parku Lužánek začala revitalizace území o rozloze téměř osm kilometrů čtverečných. Původní stav neplnil základní funkce městského parku. Správce se ve spolupráci s Veřejnou zelení města Brna rozhodl obnovit starý in-line park a postavit novou běžeckou dráhu s workout hřištěm. V této části parku se také vysadili stromy, živé ploty i trávník a přibyl také nový pingpongový stůl. 

„Lužánecký park je ideální místo pro odpočinek i sport téměř v centru města. Aby tu lidé našli vše potřebné k trávení volného času, investujeme do údržby vybavení i jeho rozšiřování. Nedávno jsme nechali vybudovat nové dětské hřiště s vodními prvky a zrekonstruovat veřejné toalety. Teď přibylo velmi žádané workoutové hřiště a opravený in-line park. Realizace projektu zvýší efektivitu využívání veřejných prostranství a také kvalitu života v této části města,“ říká první náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Dvou set metrová dráha a posilování pod širým nebem

Nové workout hriště je uzavřeno živým plotem a vybudovalo se tak, aby nenarušovalo atmosféru Lužánek. Stojí na bývalém asfaltovém hřišti pro míčové hry. 

Mlatová hlínito-píščitá běžecká dráha je dlouhá téměř dvě stě metrů a vede podél chodníku okolo tenisových kurtů. In-line park má betonový povrch a je vhodný jak pro in-line bruslaře, tak i skateboardist, lidi na koloběžkách a další. Obnova této části parku vyšla téměř na pět milionů a práce probíhaly půl roku.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky in-line, workout, běh, Lužánky, inline brusle, Brno, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lužánkách přibyla běžecká dráha a workout hřiště. Nové podoby se dočkal i starý in-line park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.