Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sbírka zdravotnických potřeb pomůže lidem bez domova

Město Brno se rozhodlo pomoci projektu „Medicinaulici Brno“ a připojí se ke sbírce zdravotnického materiálu. Mladí medici ho využijí pro práci v terénu, kde ošetřují lidi bez domova.

„Oceňuji práci mladých budoucích doktorů, kteří se nad rámec studia věnují i dobrovolnické činnosti a pomáhají potřebným. Pevně doufám, že si lidé během prosince najdou čas a darují zdravotnické potřeby nutné pro ošetřování lidí bez domova. Ty může věnovat každý, poptávané jsou především (auto)lékárničky, obvazy, elastická obinadla, gázy, náplasti, zdravotnické pinzety a nůžky nebo zdravotnické rukavice,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík, který převzal nad akcí záštitu.

Pomůcky i veškerý zdravotnický materiál poputuje do mezinárocní organizace Sant Egidio. Ta i v Brně pomáhá lidem bez domova a spolupracuje s mladými mediky. Tato společnost má své kořeny v Římě, kde byla založena už v roce 1968 a během 70. let se rozšířila nejen po Itálii, ale v dalších letech i do celého světa. 

„Sesbíraný materiál použijeme při každotýdenním ošetřování lidí bez domova, které probíhá přímo na ulici. Mnozí z bezdomovců z různých důvodů nemohou či nechtějí přijít do nemocnice, a právě těm se chceme více věnovat,“ upřesnil Michael Král z projektu Medicinaulici Brno.

Dárci mohou zdravotnický materiál nosit na Odbor zdraví (Dominikánské nám. 3, 2. patro), který sbírku organizačně zajišťuje, a to v následujících hodinách:

DenZačátekKonec
Pondělí8:0017:00
Úterý8:0015:30
Středa8:0017:00
Čtvrtek8:0015:00
Pátek8:0014:00

„Další místa zapojená do sbírky najdete v přiloženém letáku. Akce trvá od 2. do 31. prosince 2019. Dárce prosíme, aby přinášeli pouze nový zdravotnický materiál s platnou expirační dobou.“ uvádí na webových stránkách Jelena Kucielová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Brno.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky bezdomovectví, Brno, sbírka, medici, bezdomovec, materiál, Petr Hladík, Řím, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka zdravotnických potřeb pomůže lidem bez domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.