Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Domov pro seniory Holásecká získává unikátní oprávnění. Od prosince mohou vzdělávat zdravotní sestry a bratry

Domov pro seniory Holásecká získal unikátní oprávnění v České republice. Jako první získal akreditaci od ministerstva na vzdělávání nových zdravotních bratrů a sester.

Unikát v České republice

Domov pro seniory Holásecká je zřizován městem a jako první v České republice od prosince získal oprávnění ke vzdělávání v praktické části programu „Organizace a řízení ve zdravotnictví“. V praxi to znamená to, že mohou vzdělávat lidi v nelékařských činnostech spojených se zdravotnickou péčí.

Cílem programu je připravit nové zdravotní sestry a bratry a rozvinout jejich schopnosti. „Akreditace má pro domov velký význam, protože vedení domova se dlouhodobě soustředí na zlepšování kvality všech poskytovaných služeb, což je pro domov prioritou,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Robert Kerndl.

Nejedná se o první úspěch domova

Už v roce 2014 domov získal akreditaci dokládající, že zařízení splňuje přísné požadavky na kvalitu a bezpečnost poskytované péče. „Dlouhodobým cílem Domova pro seniory Holásecká není udržení dosaženého standardu, ale neustálé hledání dalších cest ke zlepšení. Domov je také certifikován Značkou kvality v sociálních službách,“ doplňuje brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Brno zřizuje celkově jedenáct domovů pro seniory a pět z toho získalo Značku kvality v sociálních službách. Provoz v domově Holásecká byl zahájen v roce 2009.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPS Holásecká

Štítky domov pro seniory, Holásecká, akreditace, oprávnění, zdravotní sestry, zdravotní bratři, domov, Česko, Brno, Robert Kerndl, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory Holásecká získává unikátní oprávnění. Od prosince mohou vzdělávat zdravotní sestry a bratry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.