Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dětská nemocnice prochází rekonstrukcí. Nabídne nové ambulance i parkovací dům

Dětská nemocnice na Černopolní prochází rekonstrukcí. Opravy se dočkala budova R, do které se teď z objektu H přestěhuje závodní lékař se sestrou, specializované ambulance, psycholog i sociální pracovníci. Původní budova se dočká přestavby na parkovací dům.

Fakultní nemocnice opravuje Dětskou nemocnici

Fakultní nemocnice Brno se rozhodla zrekonstruovat další část svých budov. Nejnovější projekt, který pravděpodobně potěší nejvíce rodiče malých pacientů, je oprava prvního a třetího nadzemního podlaží budovy R Dětské nemocnice na Černopolní. Tady se v roce 2016 opravovala Klinika dětských infekčních chorob. Do této budovy se tehdy stěhoval provoz z objektu H, kde by v budoucnosti měl vyrůst nový parkovací dům. Cena opravy vyšla na 23,7 milionů korun. 

„Tím, že jsme si připravili nové prostory v budově R, si můžeme dovolit postupně některé provozy z budovy H do budovy R přestěhovat a de facto říkáme, že může začít výstavba parkovacího domu, který Dětská nemocnice respektive rodiče našich malých pacientů dlouhodobě potřebují,“ konstatoval ředitel FN Brno MUDr. Roman Kraus, MBA.

V plánu jsou nové ambulance i parkovací dům

Budova R stojí v původní zástavbě areálu Dětské nemocnice FN Brno a byla postavena cca v roce 1926. Má celkem čtyři podlaží, jedno podzemní a tři nadzemní. Stavba byla prováděna téměř výhradně uvnitř objektu.

První podlaží se rekonstruovalo kvůli vybudování nového ambulantního provozu v prostoru bývalých infekčních ambulancí. Sídlit v něm bude závodní lékař a sestra, stomatologická ambulance, gastro a nutriční terapeuti i čekárny pro pacienty. Ve třetím podlaží pak najdeme nové pracovny psychologů a sociálních pracovníků. 

Ambulance se z budovy H stěhují hlavně proto, že je nutné uvolnit místo pro nový parkovací dům. Rodiče malých pacientů tak budou moci parkovat přímo v areálu nemocnice. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Dětská nemocnice, Černopolní, parkování, ambulance, Dětská nemocnice FN Brno, rekonstrukce, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Roman Kraus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská nemocnice prochází rekonstrukcí. Nabídne nové ambulance i parkovací dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.