Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Moravská vína jsou nejlepší na světě! Z prestižní vinařské soutěže v San Franciscu si přivezla šest titulů šampionů

Nejlepší vína jsou z Moravy! Z nejslavnější a nejvýznamnější soutěže vín v San Franciscu si vína moravských vinařů odnesla vítězství v šesti kategoriích tohoto klání. Kromě prestižních titulů si naši vinaři odnesli i 83 medailí. Účast na soutěži finančně podpořil Vinařský fond.

Že má Česká republika ta nejlepší vína na světě, je již oficiální. Na tradiční soutěži San Francisco International Wine and Spirits Competition dokázala naše vína posbírat vítězství v šesti kategoriích a do srdce Evropy přivést dalších 83 medailí. Za ČR se soutěže účastnilo 157 vín, jejichž výsledky zaslouží pozornost. Za celých 39 let soutěže se podobného úspěchu žádné z přihlšených zemí mimo USA nepodařilo. 

„Jsou to naprosto úžasné a neuvěřitelné výsledky, navíc uvědomíme-li si, že jsou podepřeny celkovou statistikou 8 Double Gold, 20 zlatých a 55 stříbrných medailí pro Českou republiku,“ komentoval JUDr. Luboš Bárta, šéfredaktor časopisu SOMMELIER a organizátor účasti moravských a českých vín.

Česká vína obsadila první příčky

Titul šampiona získalo vinařství Agropol Mikulov za nejlepší polosladký Ryzlink a nejlepší Pinot Blanc v soutěži. Dva šampiony má i vinařství B/V, jejich Müller Thurgau 2018 pozdní sběr kategorii se na prvním místě umístil hned dvakrát. Marek Líbal se v San Franciscu stal šampionem již potřetí za sebou – letos s Ryzlinkem rýnským 2017. Vinselekt Michlovský má šampiona v kategorii nejlepší červené pozdní sběr za Agni 2007.

„Byla to neskutečná práce propasírovat takové množství vína rok od roku složitější americkou byrokracií a administrativou. Stálo to spoustu energie, času a Vinařský fond i peněz za stále dražší administrativní poplatky, cla a povolení. Ale výsledek stál za to! Jsme nadšeni s toho, jak skvělá vína měla Amerika příležitost ochutnat a ocenit!“ dodal Bárta.

Vloni moravští a čeští vinaři získali v San Franciscu 3 velké zlaté (VS Lechovice, Marek Líbal a Johann W Třebívlice) a dva šampiony kategorií.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky víno, soutěž, Amerika, Morava, San Francisco, vinařství, Vinařský fond, Česko, USA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravská vína jsou nejlepší na světě! Z prestižní vinařské soutěže v San Franciscu si přivezla šest titulů šampionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.